Sağlık İlaca kimlik geliyor

İlaca kimlik geliyor

Paylaş
İlaca kimlik geliyor

1 Ocak 2010'da ilaçtan küpür kesme uygulaması son bulacak İlaca kimlik numarası geliyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile eczacılar arasındaki sorunlar 2010'a taşınırken, yıllardır tepki gösterilmesine karşın sürdürülen ilaç kutularından küpür kesilmesi, ‘her ilaca bir kimlik numarası verilmesi’ uygulamasıyla sona erecek.

Yeni yılla birlikte uygulamaya geçileceğini belirten SGK İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, “İlaç fabrikadan çıktıktan sonra son tüketici hastaya varıncaya kadar sistemden takip edilecek. İlaçtan küpür kesilmesi bir utançtı, ilkellikti, artık bu bitecek” dedi.

İzmir SGK Müdürlüğü olarak kesilmiş küpürlerin saklanması için kiraladıkları depolara yıllık 160 bin lira ödediklerini vurgulayan Keskin, “Depo kiralarının dışında sırf bu küpürleri çizmek için eleman çalıştırmak zorundaydık. Bunun da ayrıca maliyeti var. Eczacılar bu küpürleri kutularla, çuvallarla bize getirmek zorundaydılar. Bu da başlı başına bir iş ve maliyeti var. Bu uygulama bu sorunları ortadan kaldıracak” dedi.

İlaca kimlik numarası fabrikada verildikten sonra sistem içinde takip edileceğini hatırlatan Keskin, “Uygulamayı Sağlık Bakanlığı yapıyor, takibini de onlar yapacak. Eczacılar ilaçların kimlik numarasını yani sistemi görecek cihazla uygulamada yerini alacak.

Mevcut ilaçlar satılana kadar eski sistemle takip edilecek. 2010 yılı sonuna kadar eczanelerdeki tüm ilaçlar bu sisteme geçmiş olacak. Küpür kesilmesi, saklanması ilkellikti, bir utançtı, artık bu ilkellik son bulacak” diye konuştu.

Nesrin COŞKUN/İZMİR (DHA)

Haberin Devamı