Gündem İlaçlı cezeryeyle soygun yaptılar

İlaçlı cezeryeyle soygun yaptılar

Paylaş
İlaçlı cezeryeyle soygun yaptılar

Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'nde şehirlerarası yolcu otobüsünde ilaçlı cezerye yedikten sonra Kadir Aslan'ın cebindeki 7 bin lirayı çalan şüpheli yakalandı

Olay, gece geç saatlerde meydana geldi. Gaziantep’te gıda toptancılığı yapan Kadir Aslan, dün Malatya’ya giderek alacaklarını topladı. İşlerini bitiren Aslan, yaklaşık 7 bin lira para ile memleketine dönmek üzere otobüse bindi.

Otobüste yolculuk sırasında yanına oturan 56 yaşındaki Ahmet Turan Öğüt, sohbet ettiği Aslan’a yanındaki poşette bulunan cezerye ve pestilden verdi. İkram edilen cezerye ve pestili yiyen Aslan, bir süre sonra uykuya daldı.

Adıyaman’ın Gölbaşı İlçesi’ne gelen ve burada mola veren otobüsün hostesi, uyuyan Aslan’ı uyandırmakta başarılı olamayıp, yanında yolculuk yapan kişinin de mola yerinden uzaklaşmaya çalıştığını görünce şüphelenerek durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, güçlükle uyandırılan Aslan’ın cebindeki 7 bin liranın çalındığını söylemesi üzerine harekete geçti.

Aslan ve otobüs hostesinin verdiği eşkal doğrultusunda arama çalışması başlatan polis, kısa süre sonra eşkale uyan Ahmet Turan Öğüt’ü taksiye binmek isterken yakaladı.

Öğüt’ün yapılan üst aramasında, ilaçlı cezerye ve pestil ile Kadir Aslan’ın cebinden çalındığı belirlenen 7 bin liraya da ulaşıldı. İlaçlı cezerye ile soygunu gerçekleştiren Öğüt, gözaltına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne, Kadir Aslan ise tedavi için ambulansla Gölbaşı Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Sorgulamasında suçunu itiraf eden ve daha önce de sabıkası olduğu belirlenen Öğüt, sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine konuldu.

Ahmet KORKMAZ/DHA