Ekonomi İlaçta buzlar eriyor

İlaçta buzlar eriyor

Paylaş
İlaçta buzlar eriyor

Eczacı milletvekillerinin araya girmesiyle Türk Eczacılar Birliği (TEB) ve Sosyal Güvenlik Kurumu arasındaki sözleşme krizi yumuşamaya başladı

KEPENK KAPATMA FESHİ

Türk Eczacılar Birliği’nin (TEB) 4 Aralık’ta yaptığı kepenk kapatma eylemine Sosyal Güvenlik Kurumu, ilaç alım protokolünü ‘tek taraflı feshetme’ kararıyla karşılık vermişti. Ancak SGK, yaptığı duyuruda eczaneler ile tek tek sözleşme imzalanacağını duyurmuştu. Bu duruma tepki gösteren TEB ile SGK arasındaki gerginlik eczacı vekillerin devreye girmesiyle azalmaya başladı. İki kurum sorunu çözmezse 16 Ocak’tan itibaren SGK’lılar ilaç alırken para ödemek zorunda kalacak.

BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞTÜK

Dün bir açıklama yapan TEB Başkanı Erdoğan Çolak, SGK ile TEB arasında protokol imzalanmaması için bir neden bulunmadığını belirterek, “Protokol görüşmelerinin bakanımızın talimatı ile bir an önce başlaması gerektiği görüşündeyiz. Sorunun çözümü için çok sayıda oda başkanı ve milletvekili devreye girdi. Başbakan ile görüşüldü. Protokol görüşmelerinde talepler ortaya konulacaktır. Bizim de onların da talepleri olacaktır. Sonuçta bir orta yol bulunacaktır diye düşünüyoruz” dedi.

GAZETE İLANI VERDİLER

Türk Eczacılar Birliği Merkez Heyeti tarafından bugün gezetelere verilen ilanda, bugüne kadar halkın ilaca erişebilmesi ve eczacılık hizmetlerinin en iyi şekilde yürütülmesinin, kamuda tasarrufun sağlanmasının, birliğin en önemli amaçlarını oluşturduğu belirtildi. Eczacıların, gelinen süreçte ekonomik anlamda ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığı ileri sürülen ilanda, sorunların hafifletilmesi ve sürdürülebilir ilaç temini için muhataplarla defalarca görüşme yapıldığı belirtildi.

2

Haberin Devamı