Gündem İlahiyatçı İhsan Şenocak açığa alındı

İlahiyatçı İhsan Şenocak açığa alındı

Paylaş
İlahiyatçı İhsan Şenocak açığa alındı

Skandal açıklamalarıyla gündeme gelen ilahiyatçı İhsan Şenocak açığa alındı.

Samsun'da Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olarak vaizlik yapan, ilahiyatçı İhsan Şenocak açığa alındı.

Şenocak konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ''Allah’ın(cc) ayetlerini okumaktan daha onurlu bir vazife ve bu yolda bedel ödemekten daha büyük bir şeref tanımıyorum.'' ifadelerini kullandı.



Sosyal medyada kısa sürede yayılan görevden alma bilgisinin ardından ise Şenocak takipçilerine itidal çağrısı yaparak "Bu hadise, kalem ve kelam zaferleriyle dolu tarihin akışı içerisinde küçük bir nokta bile değildir. Kardeşlerimi itidâle davet ediyorum." ifadelerini kullandı.


"KIZLARIN PANTOLON GİYMESİ ÜNİVERSİTEYE GİTMESİ GÜNAH"


Daha önce "kızlar'ın pantolon giymesinin, kaşlarını aldırmasının, üniversiteye gitmesinin günah olduğunu" söyleyen ilahiyatçı İhsan Şenocak'ın Twitter’dan paylaştığı mesajlarla tartışma yaratmıştı. Şenocak, "İslam Hukuku, inancına göre annesiyle evlenen Mecusi’ye karışmaz. İslam esas alınsın; isteyen nikâhını Müftülük'te, karşı çıkan kilisede kıysın" ifadesini kullanmıştı. Şenocak'ın sözleri sosyal medya kullanıcıları tarafından enseste davet olarak yorumlanmıştı.

Müftülere nikâh yetkisi veren yasayla ilgili bir tweet atan Şenocak şöyle yazmıştı:

”İslam Hukuku, inancına göre annesiyle evlenen Mecusi’ye karışmaz. İslam esas alınsın; isteyen nikâhını Müftülük'te, karşı çıkan kilisede kıysın.”


KADİR MISIROĞLU'NA SAHİP ÇIKMIŞTI


Şenocak aynı zamanda kendisi gibi gerici olan ve yakın zaman ‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret’ten hakkında soruşturma açılan Kadir Mısıroğlu’na da sahip çıkmıştı. Şenocak’ın Mısıroğlu ile ilgili paylaşımları şöyle:

“Bu milletin evlatları nezdinde Kadir Mısıroğlu nun Lozan'dan Abdülhamid'e kadar her bir eseri kalemle kazanılmış bir zaferdir. Kadir Mısıroğlu sadece kitap yazmadı. Dinine ve tarihine kastedilen bu milletin yoluna, yeniden onu karargâhına götürecek işaretler koydu.”

Şenocak’ın skandal paylaşımları bununla da bitmiyor. Evlenmeyen ve dışarı çıkıp eğlenmek isteyen kadınları da hedef alan Şenocak “Evlenmeyen, ömrü kulüplerde geçen, güzelliği istismar edilen bir kadın 60 yaşına geldiğinde kapısını kim çalar? Kadın istismarına dur, diyelim!” ifadelerini kullanmıştı.


İHSAN ŞENOCAK KİMDİR?


1974 yılında Samsun’da dünyaya geldi. İlkokuldan sonra hafızlık yaptı. 1994’te Samsun İmam Hatip Lisesi’nden 99’da Ondokuzmayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.

2002’de Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Haseki Eğitim Merkezi’ni bitirdi. 2004 yılında OMÜ İlahiyat Fakültesi İslâm Hukuku Anabilim Dalında “İslâm Hukuku’nda Taklit” konulu teziyle yüksek lisans yaptı.

Aynı fakültede “İslâm Hukuku’nda Örfün Hükümlere Etkisi” adlı tezini tamamlayarak doktor oldu. Diyanet İşleri Başkanlığında farklı kademelerde görev yaptı.

2005-2010 yılları arasında yayımlanan İnkişaf dergisinin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı. Milli Gazete ve Yeni Şafak’ta müstear isimle dizi ve düşünce yazıları yazdı.

2008’de Tv5’de “köprü” programını hazırlayıp sundu. Ülke tv ve çeşitli kanallarda programlar yaptı.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.