Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu İleride sorun çıkmaması için...
HABERİ PAYLAŞ

İleride sorun çıkmaması için...

Testisin kendi etrafında dönmesine testis torsiyonu denir. Bu durum şiddetli ağrıyla kendini gösterir ve organın kaybıyla sonuçlanabilir. Bu yüzden acilen bir ürolog tarafından tanı konulmalı ve gerekirse ameliyatla düzeltilmeli. Aksi halde ileride sorun yaratabilir

[[HAFTAYA]]

SORU: Büyütülebilir mi?

Penisim 14 santim ama ince ve kısa. Bir de erken boşalma sorunum var. Sizce penisimin büyütülmesi mümkün mü? Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Penisiniz tamamen normal uzunlukta ve eminim kalınlığı da normaldir. Sizin yaş ve tecrübenizde erken boşalmadan bahsetmek için çok erken. Sizin sadece kendine güvene ve cinsel konularda doğru bilgilere ihtiyacınız var, o kadar.

Haberin Devamı

SORU: Kısır mı olacağım?

27 yaşındayım. Testislerimden biri yok. Testisim tek yumurta olduğu için penisim sol tarafa yatıyor ve zamanla penisimin eğrildiğini fark ediyorum. Bunun kısırlıkla ilgisi olup olmadığını ve tedavisinin mümkün olup olmadığını söyler misiniz? Herhangi bir hastalık ya da ameliyat da geçirmedim.

CEVAP

Testisler vücut içinde böbrekler hizasında oluşarak doğuma dek, bazen doğumdan sonra birkaç hafta içinde torbalara iner. Bu inişte bir sorun olduğu taktirde ilk 6 ay-1 yıl içinde ilaç tedavisi veya ameliyat ile torbaya mutlaka indirilmesi gerekmektedir. Bazı durumlarda bir testisin hiç olmaması, yani eksik testisin karın içinde de bulunamaması mümkündür. Karın içinde kalan testislerde habaset görülebildiğinden her iki yumurtanın da torbada olmaması halinde bir üroloji uzmanına başvurmak gereği bulunmaktadır.

SORU: Sol testisim ağrıdı

2 ay kadar önce acıyla uyandım. Testislerimde çok ağrı vardı. Bu ağrı testislerimin sadece birindeydi. Doktor bu ağrının sebebinin uzun süre boşalmamaktan olduğunu söyledi. O günden sonra testislerimde herhangi bir sişme veya ağrı olmadı. Sizce bunun sağlığıma zararı olmuş mudur?

CEVAP

Anlattığınız durum testis torsiyonu dediğimiz testisin kendi etrafında dönmesi durumunu düşündürüyor. Bu durum organın kaybıyla sonuçlanabilecek bir durum olup acilen bir ürolog tarafından tanı konulup gerekirse ameliyatla acilen düzeltilmesi gerekir. Sizde bu acil dönem geçmiş olmasına rağmen bir üroloji uzmanına başvurmanızda fayda var. Bu durum ileride de size sorun yaratabilir.

Haberin Devamı

SORU: İlaç tedavisi var mı?

56 yaşındayım, penis protezi taktırmak istiyorum. Hiç ameliyat olmadım, korkuyorum. Epidural anestezi ile olabilir mi? Bir de venöz kaçağın ilaç tedavisi bulunuyor mu?

CEVAP

Penis protezi sadece son çare olarak başvurulması gereken ama yıllardır başarıyla gerçekleştirdiğimiz bir ameliyattır. İktidarsızlık nedenleri arasında olan venöz kaçak sorunu çok nadiren görülen, birçok defa psikolojik nedenler varlığında hatalı olarak konulabilen bir tanıdır. İlaçla tedavisi de yoktur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder