Tamer Heper İlgilenilmesi gereken bir olay
HABERİ PAYLAŞ

İlgilenilmesi gereken bir olay

Haberin Devamı

Apartmanımızın yanında bir otopark var. Otoparkta bir Pitbul, iki av köpeği bir sandık içinde yaşatılıyor. Günde beş dakika dışarı çıkan hayvanlar gün boyu inliyor. Belediyeye şikayet etsem ilgileneceklerini sanmıyorum. Bir başka merci var mı? S.T.

Doğrusunu isterseniz Beşiktaş Belediyesi’nin ilgilenmeyeceği fikrini peşinen kafanızdan atın. Benim tanıdığım İsmail Ünal Bey vatandaşın şikayetlerini dikkate alan bir belediye başkanı olarak tanınıyor. Siz öncelikle bir başvurun bakalım. Tahminim ilgilenecekleri yolunda. Sonra mademki Beşiktaş’tasınız, Çırağan’da bulunan Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü’nün yanında hayvanları koruma ile ilgili bir birim var.
Bu resmi bir kurum değil ama hayvanları koruma amacı ile bir araya gelmiş hayvanseverlerden oluşuyor ve gerekli ilgiyi gösteriyor. Bir de onlarla ilişki kurun. Ayrıca şunu eklemek isterim. Bu hayvanlara özellikle işkence olsun diye böyle kapalı tutulmuyorlar. Onlar insanlarla ilişki kurmasın ve vahşileşsin diye böyle tutuluyor. Bu nedenle de Pitbul üretilmesi sınırlandırıldı ve bu hayvanlar silah olarak kullanıldığı için kontrol altında. Dolayısı ile konu ile ilgilenmek yasal bir görev.

Tebligat yok mu?

Bir yıl önce telefonumun aboneliğini iptal ettirdim. Ancak bu yıl bana telefon ücreti diye 75 lira ödettiler. Bitmedi şimdi de beni icraya vermişler 280 lira daha ödemem için maaşıma da haciz koymuşlar. Ben memurum ve benim bir yerde onurumla oynandı. Buna karşı ne yapabilirim? B.V.

Okuyucumun sorusu bana daha geniş bir konuyu hatırlattı. Sadece telefon aboneliği değil kredi kartı sözleşmelerinin de iptali talep olunduğunda ‘iptal olunmuştur’ yazısı almadan rahat etmeyin. Mutlaka başvurduğunuz yetkiliden kaşeli imzalı bir yazı alın. Çünkü hesap kapatılmıyor. Kullanmadığınız karta veya telefona böyle para geliyor. Benim okuyucuma tavsiyem. Önce maaşına haciz konulan icra dosyasını bir tetkik ettirsin.
Zira icra takibi yapılır ama bu takibe ait tebligat borçluya yapılmadan ve itiraz süresi geçmeden haciz uygulanamaz. Yani okuyucuma yapılmış bir tebligat olması şarttır. Bu tebligat eline geçmeden bu haciz konulmuş ise itiraz veya şikayet hakları vardır ve haciz kaldırılabilir. Ayrıca bir menfi tespit davası (borcu bulunmadığının tespiti davası) açılarak borcun bulunmadığının tespiti mahkemeden istenebilir. Yani yapılabilecek şeyler vardır ama başında işi sağlam tutup feshe dair yazılı belgeyi alıp dosyaya koymak en iyisidir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder