Siyaset İlhan Selçuk savcılara açtığı davayı kazandı
Paylaş
İlhan Selçuk savcılara açtığı davayı kazandı

Özel hayatı iddianameye koyan savcılar suçlu bulundu

Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk, Birinci Ergenekon Davası'nın iddianamesini hazırlayan Savcılar Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın hakkında, kişilik haklarına saldırıda bulundukları gerekçesiyle açtığı davayı kazandı. Mahkeme Başkanı Nesrin Merih Göçer, Cumhuriyet Savcıları Öz, Pekgüzel ve Taşkın'ın düzenlediği iddianamede Selçuk hakkında yapılan bazı nitemele ve değerlendirmelerle, özel telefon görüşmelerindeki üçüncü kişiler hakkında yaptığı konuşmalarının iddianamede yer almasının Türk Medeni Kanunu'nun 25/1. maddesi uyarınca hukuka aykırı olduğunu belirtti. Yargıç, Borçlar Kanunu'nun 49/3. maddesi uyarınca da yapılan bu tecavüzün kınanmasına karar verdi.

SELÇUK'UN AVUKATLARI DAVANIN KABULÜNÜ İSTEDİLER

İstanbul 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki beşinci oturuma İlhan Selçuk’un avukatları Uğur Alacakaptan ve Fikret İlkiz katıldı. Davalı Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın ve avukatları da duruşmaya katılmadı. Mahkeme Başkanı Nesrin Merih Göçer, Selçuk’un Ergenekon davasının klasörlerinde yer alan üçüncü kişilerle yaptığı telefon görüşmelerinin istenmesi için İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazılan yazıya yanıt geldiğini hatılattı. İlhan Selçuk’un avukatları, davayla ilgili son diyeceklerini yazılı olarak sundular ve davanın kabulünü istediler.

KARARA 15 GÜN İÇİNDE İTİRAZ EDEBİLECEKLER

Davayı karara bağlayan Mahkeme Başkanı Nesrin Merih Göçer, Cumhuriyet Savcıları Öz, Pekgüzel ve Taşkın’ın düzenlediği iddianamede Selçuk hakkında yapılan bazı nitemele ve değerlendirmelerle, özel telefon görüşmelerindeki üçüncü kişiler hakkında yaptığı konuşmalarının iddianamede yer almasının Türk Medeni Kanunu’nun 25/1. maddesi uyarınca hukuka aykırı olduğunu belirtti. Yargıç, Borçlar Kanunu’nun 49/3. maddesi uyarınca da yapılan bu tecavüzün kınanmasına karar verdi. Karara davalı Cumhuriyet Savcıları 15 gün içerisinde itiraz edebilecek.

Serpil KIRKESER / İSTANBUL DHA

Haberin Devamı