Gündem İlik nakli olacak Melis'in ailesi yardım bekliyor

İlik nakli olacak Melis'in ailesi yardım bekliyor

Paylaş
İlik nakli olacak Melis'in ailesi yardım bekliyor

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde oturan orak hücre anemisi hastası 17 yaşındaki Melis Yalçın, hastalığının ilerlemesi üzerine sağ bacağında çürüme başladı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ilik nakli yapılmasına karar verilen Melis’in annesi Mehtap Yalçın, 1 yıl sürecek tedavi süresince masrafların devlet tarafından karşılanacağını ancak eşi asgari ücretle çalıştığı için bu süre içinde otelde kalacak maddi güçlerinin olmadığını belirterek hayırseverlerden yardım istedi.

Bir fabrikada işçi olarak çalışan Mehmet ve Mehtap Yalçın çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan İclal Ekenler Mesleki Anadolu Lisesi öğrencisi Melis, 6 aylıkken orak hücre anemisi hastalığına yakalandı. Melis Yalçın’ın 7 yaşına kadar Adana’daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde başlayan tedavisine daha sonra Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde devam edildi. Her geçen yıl hastalığı ilerleyen genç kızın geçen sene sağ bacağında çürüme başladı ve ayakta durmakta da zorlandığı için okulunu bırakmak zorunda kaldı.

İLİK NAKLİ OLACAK


Anne Mehtap Yalçın, bacakta çürüme başlayınca kızının Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edildiğini söyledi. Burada yapılan tetkiklerde doktorların, kızı için ilik nakline karar verdiklerini ifade eden Yalçın, şunları söyledi:

"Ankara’da 9 yaşındaki kardeşi Dilara’dan ilik alınarak Melis’e nakil yapılacak. Orada 18 gün boyunca ön hazırlık yapıldı. Ardından bizlere önümüzdeki günlerde sizleri çağırıp, operasyonu gerçekleştireceğiz denildiği için Tarsus’a döndük. Melis’in Ankara’daki tedavisinin 1 yıl süreceği bizlere söylendi. Eşim asgari ücretle çalışıyor ve çocuklarımın hepsi okuyor. Maddi durumumuz elverişli olmamasına rağmen bugüne kadar Melis’in sağlığı için elimizden geleni yaptık. Fakat Ankara’da 1 yıllık tedavi süresince kalacağımız yer sorunu ve otele verecek paramızın da olmaması nedeniyle ne yapacağımızı kara kara düşünüyoruz. Bu konuda hayırseverlerin desteğini bekliyoruz."

Melis Yalçın ise hastalığı nedeniyle çok sevdiği okuluna gidemediğini belirterek, "Hasta olmama rağmen beni bugüne kadar ayakta tutan ve umutlu olmamı sağlayan tek şey okuldu, okumaktı. Okulun değerini bilemeyenlere çok kızıyorum. Ben çok istememe rağmen okula gidemediğim için üzgünüm. Ama hayırseverlerinde desteğiyle bu zor günleri aşacağıma ve yeniden okula gideceğime gönülden inanıyorum" diye konuştu.


Tolunay DUMAN/TARSUS (Mersin), (DHA)