Sabanur Kıraç İlişkinizi mahvetmeden kavga etmenin 10 yolu
HABERİ PAYLAŞ

İlişkinizi mahvetmeden kavga etmenin 10 yolu

Haberin Devamı

İyi bir ilişkinin sırrı kavga etmemekten değil, doğru şekilde tartışıp kavga edebilmekten geçer. Kavga etmeyen çiftler ya birbirlerini yeterince umursamıyordur ya da henüz ilişkinin çok başındadır.

Eğer sevgilinizle doğru şekilde kavga ederseniz ilişkinizi kuvvetlendirebilirsiniz. Eğer doğru şekilde kavga edemezseniz en iyi ilişkiyi bile sabote edersiniz. İşte size ilişkinizi mahvetmeden kavga etmenin 10 yolu...

1- Aynı anda sadece bir konu hakkında kavga edin

Konuları biriktirmeyin. Sizi üzen veya kızdıran konuyu üzerinden zaman geçmeden çözmeye çalışın. Konu sıcakken ve size hissettirdikleri tazeyken sevgilinize sizi rahatsız eden şeyi anlatın. Eğer birden fazla konuyla ilgili sıkıntınız varsa bile bunları aynı anda masaya yatırmayın. Konsantrasyonu dağıtmayın.

2- Kin tutmayın

Daha önceki kavgalarınızı unutun. Sevgilinizin yaptığı hataları ısıtıp ısıtıp karşısına çıkarmayın. Bu sadece ilişkinizin temellerini sarsar. Tartıştığınız konuya odaklanın ve önceki konuları tekrar tekrar açmayın.

3- Kendi özeleştirinizi de yapın

Kavga ettiğiniz konuda tüm suçu sevgilinizin üstüne atmadan önce kendinizi de tartın. Bu hatayı yapmasında ya da ona kızdığınız konuda sizin de payınız olabilir mi? Bazı noktalarda farklı davransaydınız sevgilinizle yine de kavga ediyor olur muydunuz? Bu düşünce tarzı kavganızın şiddetini de değiştirecektir.

4- Uzatmayın

İçinden çıkılmaz noktalara getirdiğiniz bir kavganı ne size ne de ilişkinize bir faydası olur. Eğer sevgiliniz hatasını anladıysa ve/veya özür dilediyse uzatmayın. Bundan daha fazla yapabileceği ne olabilir ki? Amacınız üzüm yemek mi bağcı dövmek mi? Eğer konu fazla tartışmadan kapatılabiliyorsa kapatın.

5- Detaylarda boğulmayın

Sizi kıran ya da sinirlendiren şeye odaklanın. Detayları boş verin. Neyi nasıl söylemiş, söylerken elini nereye koymuş, yanınızda kim varmış, ya da benzeri detaylara takılmak yerine asıl soruna kanalize olun. Ve o konuyu çözmeye çalışın.

6- Tehdit etmeyin

Ne yaparsanız yapın kavga sırasında sevgilinizi tehdit etmeyin. Hele de sözünüzün arkasında duramayacağınız şeyleri hiç söylemeyin. O sinir anında sevgilinizin bu tehditlere olumsuz cevap vermesi durumunda içinden çıkılamaz bir noktaya gelebilirsiniz hatta daha da kötüsü sevgilinizi de kaybedebilirsiniz. Üstelik hiçbir ilişkide tehdidin yeri olamaz!

7- Kavgayı kaybetseniz de savaşı kazanabilirsiniz

Kavgada haksız taraf da olabilirsiniz. Buna rağmen tartışmaya devam etmeyin. Kavgayı kaybetmek sizi ezik yapmaz. Hatta bazı durumlarda haklı olsanız bile
kavgayı kaybetmekten korkmayın. Önemli olan ilişkiniz ise bir kavgadan haksız çıkmak size hiçbir şey kaybettirmez.

8- Empati yapın

Kavga ederken kendinizi sevgilinizin yerine koymaya çalışın. Kavgaya sebep olan davranışı neden yaptı? Onunla o anda tartışmanız ona nasıl hissettiriyor? Bu konuyu konuşmak için doğru zaman ve doğru yer mi? Şu anda hayatında nelerle uğraşıyor? Belki de sizi kırmak istemedi hatta yaptığı şeyin farkında olamayacak kadar zor bir dönemden geçiyor. Kendinizi ve egolarınızı birinci plana koymadan sevgilinizin içinde bulunduğu durumu da düşünürseniz kavganızı daha yapıcı bir hale getirebilirsiniz.

9- Bel altı vurmayın

Ne yaparsanız yapın kavga sırasında çirkinleşmeyin. Sevgilinizi gerçekten acıtacağını bildiğiniz sözleri sarf etmeyin. Ailesine ya da geçmişine gönderme yapmayın. Onu küçümsemeyin veya aşağılamayın. Küfür ve bedduaları da aklınızdan da dilinizden de uzak tutun. Bu seviyede kavga etmek size her zaman daha çok şey kazandıracaktır.

10- Kavgalarınızı başkalarına anlatmayın

İlişki içinde olan şeyler ilişki içinde kalmalıdır. Ettiğiniz kavgaları üçüncü şahıslara anlatmanız sadece ilişkinizi yıpratır. Elbette yakın bir arkadaşınızdan akıl ya da destek alabilirsiniz. Ama bunu sevgilinizden şikayet etmek için yapmadığınıza emin olun. Eğer anlattığınız kişinin vereceği fikirleri dinlemeyecekseniz ya da o kişinin taraflı olduğunu biliyorsanız boşuna özelinizi onunla paylaşmayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder