Gündem İlişkiye girdikleri kadını yakıp, kızına tecavüz ettiler

İlişkiye girdikleri kadını yakıp, kızına tecavüz ettiler

Paylaş
İlişkiye girdikleri kadını yakıp, kızına tecavüz ettiler

Konya'da 37 yaşındaki R.A. ve 32 yaşındaki H.T., 37 yaşındaki F.Y'yi öldürdükten sonra 14 yaşındaki kızı N.E.'ye de tecavüz etmişler

Selçuklu İlçesi Ardıçlı Mahallesi’ndeki dağlık alanda 25 Aralık 2010 günü köylüler tarafından yanmış bir ceset bulundu. Yüzü tanınmayacak halde yanan kadının kimliğini tespit etmeye çalışan polis, olay yeri inceleme ekipleriyle birlikte morgda kadının cesedine makyaj yapıp, peruk taktıktan sonra fotoğrafını çekip bilgisayarda portresini çıkardı.

Ardından son 5 yıl içerisinde kayıp ve şiddet mağduru olan yaklaşık bin kadının fotoğrafıyla, elde edilen fotoğraf karşılaştırıldı. Karşılaştırma sonucu kadının, 2008 yılında 58 yaşındaki H.H.E.’nin eşinin kayıp olduğuna dair yaptığı başvurudaki kadınla benzediğini saptadı.

ADRESİ BULUNDU

Araştırma yapan polis H.E.’nin kayıp olarak belirtiği eşinin yaklaşık 3 ay sonra ortaya çıktığını, fakat H.E.’den boşandığını belirledi. H.E.’den boşanan F.Y'nin merkez Karatay İlçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde oturtuduğunu tespit eden polis, kadının evine gitti fakat evde kimseyi bulamadı.

Polis, çevrede yaptığı araştırmada F.Y'nin 14 yaşında N.E. adlı bir kızının olduğu ve evin de sanayide dorse atölyesinde çalışan R.A. tarafından kiralandığı bilgisine ulaştı.

AYNI KADINLA BİRLİKTE OLMUŞLAR

Araştırmayı derinleştiren polis, F.Y'nin R.A. ve başka bir dorse atölyesinde çalışan H.T. ile sürekli birlikte olduğunu saptadı. Bunun üzerine polis, çalışmasını R.A. ve arkadaşı H.T. üzerinde yoğunlaştırdı. R.A’nın Ankara’da, H.T.’nin de F.Y'nin kızı N.E. ile İzmir’de olduğunu ve Konya’dan ayrılmadan öncede iki arkadaşın Fatma Yazan ile bir eğlence merkezinde alkol aldığını belirledi. Cinayeti R.A. ve H.T.’nin işleyebileceğini düşünen polis iki şüpheliyi dün gözaltına aldı.

BAŞKA ERKEKLERLE BİRLİKTE OLDUĞUNU İÇİN ÖLDÜRMÜŞLER



İki şüpheli yapılan sorgulamalarında, F.Y'yi, başka erkeklerle de ilişkiye girdiği için öldürdüklerini itiraf etti. R.A. ifadesinde şunları anlattı: "H.T. olay günü akşamı F.'yi çalıştığı kafeteryadan almış, yolda benimle karşılaşan H.T., beni de davet etti ve birlikte alkol alıp eğleneceğimizi söyledi.

"KEMERİ ÇIKARTIP BOĞDU"

Ben de arabaya bindim ve birlikte dağlık alana gittik. Burada her ikimiz de F.Y ile arabada ilişkiye girdik. Daha sonra F.Y ile başka erkeklerle de ilişkiye girdiği için tartıştık. Bu sırada H.T. kemerini çıkartıp F.Y'yi boğdu. Ardından ben de akaryakıt istasyonuna giderek benzin aldım ve F.Y'yi yaktık." H.T. ise ifadesinde suçu R.A.’ya attı.

14 YAŞINDAKİ KIZINA TECAVÜZ ETMİŞLER

Polis, her iki kişinin de F.Y'nin 14 yaşındaki kızına tecavüz ettiklerini belirledi. H.T.’nin İzmir’e götürdüğü ve sürekli ilişkide bulunduğu küçük kıza, annesinin nerede olduğunu sorduğu da kaydedildi.

ÜVEY BABASI DA TACİZ EDİYORDU

Yapılan sorgu sırasında, N.E.’ye soyadını taşıdığı üvey babası H.H.E.’nin de cinsel tacizde bulunduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine H.H.E. de gözaltına alındı. H.T. ve R.A. ’planlayarak kasten adam öldürme ve küçük yaşta kıza tecavüz etmek’ suçundan üvey baba H.H.E. de ’küçük yaşta kıza cinzel tacizde bulunmak’ suçlamalarından bugün adliyeye sevk edildi.

N.E. de Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne teslim edildi. H.T. ve R.A.’nın, 2010 yılında üniversite öğrencisi bir kızı zorla alıkoydukları iddiasıyla 2 ay cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra tahliye oldukları ve daha sonra haklarında 3’er yıl kesinleşmiş hapis cezası çıktığı belirlendi.

Özgür SARI-İhsan YALÇIN/DHA

2