Gündem 'İlişkiye girdim ama ben öldürmedim'

'İlişkiye girdim ama ben öldürmedim'

Paylaş
'İlişkiye girdim ama ben öldürmedim'

Transseksüelin katil sanığı S.Ö., suçlamayı kabul etmedi

Bursa’da geçen mart ayında çöp konteynerinin yanında bir çuvalda başsız cesedi bulunan 38 yaşındaki transseksüel Eda Yıldırım’ın cinayet sanığı 29 yaşındaki S.Ö.’nün yargılanmasına başlandı. İlk kez çıktığı hakim karşısında suçlamaları kabul etmeyen S.Ö., “Hakim bey, Eda ile öldürüldüğü gün buluştuk. Birlikte gezip eğlendik. Cinsel ilişkiye de girdik. Kendisini daha sonra oteline bıraktım. Ama onu ben öldürmedim” dedi.

Haberin Devamı

Merkez Yıldırım ilçesi Yunus Emre Mahallesi’nde, geçen Mart ayında devriye gezen polis ekipleri, Yaprak Sokak’taki çöp konteynerinin yanında bir çuvalda, başı kesik bir ceset buldu. Başı bulunamayan, göğüs silikonları da patlatılan cesedin, Ankara’da yaşayan transseksüel Eda Yıldırım'a ait olduğu belirlendi. Soruşturmayı genişleten Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Eda Yıldırım’ın yaptığı en son telefon konuşması ve mesajları inceledikten sonra Bursa’da bir su firmasının dolum tesislerinde işçi olarak çalışan S.Ö.’yü gözaltına alırken, otomobilinde ise cinsel ilişki sonrası kullanılan peçete bulundu. Savcılıkça serbest bırakılan S.Ö., peçetedeki metaryallerin yapılan DNA testi sonucu kendisi ve öldürülen Eda Yıldırım’a ait olduğunun ortaya çıkması sonucu tekrar gözaltına alındı. Geçen 29 Temmuz günü çıkartıldığı nöbetçi mahkemede yöneltilen suçlamayı kabul etmese de, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Haberin Devamı

‘İLİŞKİYE GİRDİK, OTELİNE BIRAKTIM’

Hakkında Bursa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘Canavarca bir his saikiyle adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan S.Ö.’nün yargılanmasına başlandı. Eda Yıldırım ile arkadaş olduğunu, 22 Şubat tarihinde kendisi ile cinsel ilişkiye girdiğini kabul eden S.Ö. ifadesinde şunları söyledi:

“Kendisi arkadaşımdı. Öldürüldüğü söylenen 22 Şubat günü kendisi ile buluşup gezdikten sonra cinsel ilişkiye girdik. Eda’yı akşam kaldığı otele bıraktım. Gece kendisini defalarca aradım. Fakat telefonu kapalıydı. Kendisinden daha sonra haber alamadım. Katili ben değilim. Kimin öldürdüğünü de bilmiyorum.”

S.Ö. mahkeme başkanının, “Cinayet sonrası Eda’yı cep telefonundan defalarca armışsın. Mesajlar da göndermişsin” sorusuna ise, “Ben Eda’nın öldüğünü bilmiyordum. Gazetelerden de okumadım. Gözaltına alındığımda da, polis öldürüldüğünü söylemedi. Bu nedenle Eda’yı defalarca aradım. Öldüğünden haberdar olsam niçin arayayım ki” diye yanıt verdi.

Sanığın tahliye istemini kabul etmeyen mahkeme heyeti duruşmayı eksik evrakların beklenmesi, tanıkların dinlenmesi için Ocak ayına erteledi.

Haberin Devamı

Nail KAHRAMAN/BURSA, (DHA)