Dr. Haydar Dümen İlişkiye hazır mısın?
HABERİ PAYLAŞ

İlişkiye hazır mısın?

Haberin Devamı

Cinsellik yıllar içinde rayına oturur. Kadın belli zaman diliminde bedenini tanıyıp eşine alıştıktan sonra zevk alır. Bunun için acele etmeyin ve ilişkiyi kafanızda büyütmeyin. Büyütürseniz sorun ve mutsuzluk çoğalır. Bu sıkıntıların evin her yanına yansıyacağını unutmayın.

BÖYLE SORU YOK!

Karım öyle istekli ki dayanamıyorum

29 yaşındayım, karım 23 yaşında. Yeni evliyiz. Karım çok istekli, her gece ilişkiye girmek istiyor. Artık kaldıramıyorum. Ne yapmalıyım? Ya ileride hiç başa çıkamazsam?

CEVAP

Değerli okurum, merak etme, onun da çanına ot tıkanacak!!! Hele bir doğum olsun, çocuğun ciyaklamaları, uykudan fedakarlık yapmaları devreye girsin, naturel ayar zaten yapılacak. Yıllara gelince; 40’lı yaşlara doğru sen yalvaracaksın, kadının kaçacak. 50’li yaşlarda bu işlem haftada 1 olursa, kadının öteki arkadaşlarına hava atacak.

Çünkü onlar 15 günde 1 bayram yaparken eşini kıskanacaklar. Genel görünüm yani panorama bu. Sen, eşinin her isteğine emir kulu gibi olmayıver. Eğer ilişkilerde orgazm oluyorsa benden ona selam söyle, fazla coşmasın, seni de yormasın.

Erken boşalıyorum

18 yaşındayım, erken boşalıyorum. Son zamanlarda meni su gibi akıyor, fışkırmıyor. Günde 4-5 kez mastürbasyon yapıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Daha ne istiyorsun değerli okurum? Sular seller gibi akıyor, park fiskeyeleri gibi fışkırmıyormuş. Fışkırsa ne olacak? Fışkırmazsa ne yapacaksın? Onu oyuncak bahçenin horhor çeşmesi mi sanıyorsun? Bu olayda neden kendinde kusur aramıyorsun?

Sanırım günde 4-5 mastürbasyonla sistemi yoruyor, suyunu da kurutuyorsun. Buna da sebep ve suçlu arıyorsun. Suçlu, ayağa kalk! O sensin: Bilimin yargısını dinle ve bu öneriye uyacağına yemin et. Dahası çerçevelet, duvara as, aklına geldikçe ona bak. İşte o yazı: Haftada 3’ten şaşma, 5’e hiç yaklaşma. 5’i aşarsan beni arama. İleriki yıllarını bugünden harcama.

Çok isteksizim eşim isyanda

2 yıllık evli kadınım. Eşim ilişkiyi çok seviyor ama benim isteğim olmuyor. İlişkimiz bittiğinde vajinada şişme ve ağrı oluyor. Eşim isyanlarda “Bir kadında hiç istek olmaz mı?” diyor. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, ilk aklıma gelen vajina kuruluğu, erkeğin hoyratlığı, penisin boyutları ve temponun yarış atındaki gibi olmasıdır. Eşin haksızlık ediyor. Onun bir yerinde ağrı, acı olsaydı paniğe kapılır hemen üroloji uzmanına koşardı. Bu konuda erkekler bencil, kimileri de hoyrattır.

Erkeklik aktivitesinde bu hoyratlık bir tür işkenceye de dönüşebilir. Bu coşkuyu genetik yapıları yani içgüdüsel genlerinden alırlar, rollerini de ona göre oynarlar. İnsanlarla ilişkide her iki tarafın ruhsal, bedensel eşit hakları var. Bunun yanında kadının narinliği için daha özenli olmak gerekir. Kısaca aynı kaptan çorba içmeye benzer. Böylece cinsellik hem ağız yakmaz hem denge bozulmaz.

Severek evlendik

2.5 yıllık evliyim. Eşimle severek evlendiğimiz halde ilişkiye giremiyoruz. Ne yapacağız?

CEVAP

Sevgili okurum vajinismus olayı. Türkiye’de çok rastlanan bir durum. Ama tedavisi var, bilmeni istiyorum. Yardım da istediğine göre zaman yitirmeyin.

Prezervatif delik çıktı

3 hafta önce bir kızla ilişkiye girdim. Ama kullandığım prezervatif delik çıktı. Sizce kız hamile kalmış mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, bekleyip görelim.

Kanama olmadı

Sevgilimle ciddi bir birliktelik düşünüyoruz. Bir kez ilişkiye girdik. Kız arkadaşım bana bakire olduğunu söylüyor ama ilişkide kanama olmuyor. Acaba benden önce ilişkiye girmiş olabilir mi? Yoksa kanamama ihtimali var mı?

CEVAP

Değerli okurum, kanama olmama ihtimali her zaman var. Tabii ki ben kıza inanıyorum

Engel olamıyorum

17 yaşındayım, her hafta mastürbasyon yapmam. Bunu engelleyemiyorum. Sizce bundan nasıl kurtulabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, engellemeye hiç gerek yok. Yola devam.

Hiç ilişkiye girmedim

25 yaşındayım, hiç cinsel ilişkiye girmedim. Ama her gün mastürbasyon yapıyorum. Acaba cinsellikte sorun yaşar mıyım? Yani mastürbasyonun bir zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonun zararı olmaz. Haftalık sayın 2-3’ü aşmasın.

Büyütücü kullansam mı?

20 yaşındayım, 1.66 boyundayım. 75 kiloyum. Penisim 11 santim. Sizce ne yapmam lazım? Bakanlık onaylı bir ilaç kullansam faydası olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, öncelikle hiçbir ilacın faydası yok. Bunu herkes beynine kazısın. 11 santim penis için yapılacak bir şey yok. İyidir ve eşini mutlu eder. Ama yavrum biraz kilon var.

İlişkiden korkuyorum

28 yaşında kızım. 1 ay sonra evleniyorum ama nişanlıma karşı çok soğuğum, sevişmek istemiyorum. Aklım eski sevgilimde. Çok istekliyim ama ilişkiden korkuyorum. Vajinismus değilim. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, ruhunun önce alt yapısı hazırlanmalı. Cinsel birleşme şöyle ya da böyle olur. Aslında gözde büyütülecek bir şey değil. Sende alt yapı şu anda hazır değil. Karmaşık duygular bir yana evleneceğin kişiyi de özümlemiş değilsin. Yaşın iyi. Bu aşamada oyun gibi serüvenlere girmemeni ama evleneceğin kişiyi çok iyi değerlendirip tartmanı öneririm.

Neden kan geliyor?

18 yaşındayım, her gün cinsel ilişkiye giriyorum. Girmeden dayanamıyorum ve her ilişkiden sonra cinsel organımdan kan geliyor. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, nerede, kiminle, nasıl? Olmaması gereken yerde kan varsa bu ciddi bir olaydır. Sen hemen bir üroloji uzmanına başvur.

Yan etkisi var mı?

26 yaşındayım. Tek sorunum penisimin küçük olması. Penis büyütmenin bir yolu var mı? Seks shoplarda satılan krem ya da haplarla olacak bir şey mi? Tedavinin yan etkisi var mı?

CEVAP

Değerli okurum, ameliyatın dışında hiçbir tedavisi yok. Penis boyu 9-10 santimden uzun olanlara operasyon gerekmez. Çünkü işlevlerini yerine getirirler.

Sevgilim hamile mi?

Kız arkadaşımla ilişkiye girdik ama dışarı boşaldım. 5 dakika sonra tekrar devam ettik. Gebelik riski var mı? Hamile kalmak için belli bir miktar meni mi gerekiyor yoksa bir damla bile yeterli mi?

CEVAP

Değerli okurum, kız gebe kalabilir de kalmayabilir de. Umarım kalmamıştır. Bu gebelik damlalarla pek ölçülmüyor. Cingöz bir sperm hainlik yapabilir. Anlattıklarından arkadaşının gebe kalmadığını düşünüyorum. Gelecek için ne olacağını da bilemiyorum. İş size kalmış. Bu bilgileri iyi değerlendirin.

Korkuyorum

16 yaşındayım. Daha önce hiç mastürbasyon yapmadım ve yapmaya korkuyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, bu bir tür deneme yanılma yöntemidir. Bana göre 1-2 yıl daha bekleyebilirsin. Şekilsel olarak kendini zorlamak yerine içinden gelen isteğe uymalısın. Böylesi daha doğru olur.

Neden zevk almıyorum?

27 yaşında, 3 aylık evli kadınım. Eşimle severek evlendik. Ama ilişkiden hiç zevk almıyorum. Sizce bende bir sorun mu var?

CEVAP

Sevgili okurum, eşinin erken boşalması varsa tedavi olsun. Değilse fantezilerden yararlanmak gerekir. Her defasında kendini denetleyerek ‘Acaba orgazm mı oluyorum?’ diye bekler ve sansür uygularsan zor orgazm olursun. Güzel hayaller kur.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşktan deliye dönmek yerine aşktan akıllanma süreci başladığında ömür yarılanmış demektir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder