Yaşam İlk başörtülü Barbie bebek karşınızda!

İlk başörtülü Barbie bebek karşınızda!

Paylaş
İlk başörtülü Barbie bebek karşınızda!

Barbie markası geçtiğimiz Ocak ayından bu yana tabu yıkmaya devam ediyor. Kıvrımlı ve siyah tenli bebeklerden sonra şimdi de ilk başörtülü Barbie bebek ile karşınızda!

Barbie 2016’nın Ocak ayından bu yana tabu yıkmaya devam ediyor. Hatırlarsanız, Barbie’nin 57 yıl boyunca inşa ettiği güzellik algısı geçtiğimiz yıl baştan inşa edildi. Bugüne kadar birçok stil değiştiren ikonik oyuncak bebeğin fiziksel özelliğinin hep aynı kalması, bilinçli veya bilinçsiz dayattığı güzellik normu yüzünden akademik dünyanın tartışma arenasındaydı ve hep eleştirilmişti.

İlk olarak tek tipleşmeye son veren Barbie, farklı ten renkleri ve fiziksel özelliklerle çeşitliliği kutsayarak moda dünyasında da önemli bir konu haline gelen 'body positivity' (Vücudunla barış) kavramını gündeme getirdi. Barbie son modeliyle bir ilke daha imza atıyor.



İkonik bebek, bu sefer de başörtüyle karşımızda! 2018’de satışa çıkması planlanan bebekler için, Rusya’da düzenlenen 2014 Dünya Eskrim Şampiyonası’nda Amerika için yarışan başörtülü sporcu Ibtihaj Muhammed’den ilham aldı. Başörtülü Barbie’lerin Shero koleksiyonun bir parçası olarak piyasaya sürüleceklerini not düşelim. Koleksiyonda siyah balerin Misty Copeland ve Selma filminin yönetmeni Ava DuVernay’in da bebek versiyonları yer alacak.

Haberin Devamı