Mehmet Coşkundeniz İlk buluşmada bunları asla yapma
HABERİ PAYLAŞ

İlk buluşmada bunları asla yapma

Haberin Devamı

1- MEMNUNİYETSİZLİK

Unutma bu bir ilk buluşma. Daha ilk buluşmada yemek yediğiniz ya da kahve içtiğiniz yerle ilgili memnuniyetsiz davranırsan ikinci buluşmayı unut. Yarım saat otur sonra başka bir yere gitmeyi teklif et.

2- İLGİSİZLİK

İlk buluşmada ilgileneceğin tek şey, buluştuğun kişi olmalı. Telefona bakma etraftakileri süzme. Bu hem karşındakine saygısızlıktır hem de onunla ilgilenmediğini gösterir.

3- DİNLEMEMEK

Hep sen anlatacak değilsin. Konuştuklarının dikkate alınmadığını, dinlenmediğini anlayan kişi sana asla ikinci bir şans vermez. Anlattığı şeylerle ilgili soru sor, ilgilendiğini göster.

4- ÇATIŞMAK

Her konuda aynı fikirde olmak zorunda değilsiniz. Ama onun anlattığı bir şeye katılmıyorsan bunu çatışma konusu haline getirme. ‘Fikrine saygı duyuyorum ama farklı düşünüyorum’ de.

5- KENDİNİ ÖVMEK

Kendini anlatırken cümlelerini iyi seç. Evet işinde iyi olabilirsin, varlıklı olabilirsin. Ama bunları onun gözüne sokma. Sen anlat, bırak o takdir etsin. Böylece onun hayranlığını da kazanırsın.

6- GEÇMİŞİ DEŞMEK

Daha ilk buluşmada eski sevgililerini neden soruyorsun? Bunun sana faydası ne? Ne ona anlattır, ne de sen anlat. Geçmişiniz sizindir. İlişkiniz ilerlerse ve eğer gerekirse anlatırsınız.

7- DUYGU SÖMÜRÜSÜ

İlk buluşma sadece bir tanışma aşaması. Geceyi uzatmanın, hatta yatağa taşımanın alemi yok. Bunu elde etmek için sakın duygu sömürüsü yapma. Birbirinizi beğendiyseniz her şey kendiliğinden gelişecektir.

8- VAATTE BULUNMAK

Bu buluşmada tabii ki duygusal konular da gündeme gelebilir. Birbiriniz hakkındaki duygularınızı söyleyebilirsiniz. Ama sakın vaatte bulunma. Bunları göstermek için zamanın olacak. Enerjini o zamana sakla.

9- SÜREKLİ ESPRİ YAPMAK

Gecenin eğlenceli geçmesini istediğin için ya da “Bak ben ne kadar komik bir insanım” mesajını vermek için sürekli espri yapman zorlama olacaktır. Arada espri yapacaksın ama bu espriler de zeka ürünü olmalı.

10- İKİNCİ RANDEVU TALEBİ

Bunu o masada talep etme! Herkes evine döndükten sonra bir mesaj atıp “Çok eğlendim ve çok memnun oldum. Umarım sen de öylesindir” de. “Elbette ben de” gibi bir cevap alırsan “O zaman en kısa zamanda tekrarlayalım” diyebilirsin. Zaten istekliyse mesajına olumlu dönecektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder