Sabanur Kıraç İlk buluşmalarda en çok söylenen 10 yalan/gerçek ve anlamları
HABERİ PAYLAŞ

İlk buluşmalarda en çok söylenen 10 yalan/gerçek ve anlamları

Haberin Devamı

Her ilişkinin başı yalanların en bol olduğu dönemleridir. Gerek insanın kendini karşı tarafa beğendirme çabası gerekse bazı falsolarının üzerini örtme isteği insanları yalan söylemeye iter. En komik ve klasik yalanlar da hep ilk buluşmada söylenir. İşte size en yaygın olanları ve anlamları...

1-Çok fazla sevgilim olmadı/Bütün ilişkilerim uzun ve ciddiydi

Kimse daldan dala atlayan, hafif meşrep bir görüntü çizmek istemez. O yüzden ilk buluşmalarda en çok söylenen yalan eski sevgililerin sayısı hakkındadır. Nitelik hakkında söylenen yalanlar bitince de sırayı nicelik hakkındakiler alır. Muhtemelen hiç tek gecelik ilişki yaşamamışlardır, hiç kimseyle gönül eğlendirmemişlerdir ve her ilişkileri uzun ve ciddi olmuştur. Bu yalanların altında genellikle “Sayısını unuttuğum kadar çok gereksiz insanla çıktım” ve “Bir türlü uzun süreli ilişki yaşayamadığım için güvenilmez görülmekten bıktım” gibi gerçekler yatar...

2-Anlaşamadığımız için en son sevgilimi terk ettim

Kimse terk edilmez, herkes terk eder. En kötü ihtimalle ayrılık taraflarca alınmış ortak bir karardır. Yerse! Eğer birisi durup dururken bu konuyu açıyor ve kendini “terk eden” taraf olarak anlatıyorsa o ilişki çok büyük bir ihtimalle o kişinin salya ve sümükleriyle bitmiştir. Günlerce belki de haftalarca kendine gelememiş ve terk edilmeyi hala hazmedememiştir!

3-İşimi çok seviyorum

İşini gerçekten seven kaç insan tanıyorsunuz? Yeterince paranız olsa gezip tozmak, sürekli tatil yapmak ya da sadece canınızın istediği saatlerde çalışmak varken yine de her sabah 8’de o saçma işyerinize gider miydiniz? O salak iş arkadaşlarınızın ağız kokularını çeker miydiniz? Kimse işini ilk buluşmada sohbet konusu olacak kadar çok sevmez. Bu kişiyle uzun bir birlikteliğiniz olursa her buluşmanızda işinden yakındığını duymanız kaçınılmazdır. İşini çok sevdiğiyle ilgili yalanı ise yaptığı işi küçümsemeniz için söylenir.

4-Daha önce hiç bu şekilde biriyle tanışmamıştım

İster sosyal medya yardımıyla tanışmış olun isterseniz de bir arkadaşınız sizin için bu buluşmayı ayarlamış olsun bu tür buluşmalarda bakir ya da bakire olduğunuzu söylemek işin raconunda vardır. Sapık gibi Instagram’da sevgili bulmaya çalıştığınızın ya da her arkadaşınızın ayarlamaya çalıştığı kişiye balıklama atladığınızın hissedilmesini istemezsiniz. Onun yerine karşınızdaki kişinin sizin ilk denemeniz olduğunu söylemek istersiniz. Halbuki bu yalanın altında genellikle “Sen en az dördüncüsün” gibi bir gerçek yatar!



5-Buraya ilk defa seninle geliyorum

Her şeyin ilkini sizle yaşıyor. İlk kez böyle bir buluşma, ilk kez bu restoran ve hatta ilk kez ilk görüşte aşk! Bu yalanlara inanacak kadar saf mısınız bilmiyorum ama eğer restoranı o seçtiyse muhtemelen daha önce sosyal medyadan tanıştırdığı başka birini de buraya getirmiş demektir. Fiyatları, kaçış noktalarını ve hatta garsonları bile tanıyor olabilir. Ama yine de size kendinizi özel hissettirmeye çalışma çabası da yok sayılmamalı!

6-O tarz yemeklere/filmlere/hobilere ben de bayılırım

Hayatı boyunca bir kez bile festival filmi seyretmemiş olsa bile siz festival filmlerinden konu açtığınızda tabii ki onlara bayıldığını söyleyecek. Her akşam kebap yese bile Vegan mutfağı dediğiniz anda ağzı sulanmış gibi yapacak. Kısacası sizinle ortak bir nokta bulmak ya da sizin yanınızda garip veya cahil görünmemek için yalan söyleyecek. Eğer açtığınız konulardan herhangi birine “aa ne tesadüf ben de” diye cevap veriyor ama bu konuyu örneklerle çoğaltmıyor ve bir an önce konuyu değiştirmeye çalışıyorsa sizi kandırmaya çalıştığını anlamalısınız!

7-Seni hemen fark ettim

İlk kez aynı ortamda bulunduğunuz bir parti mi vardır? Ya da başka türlü bir kalabalık ortamda mı karşılaştınız. Tabii ki birbirinizi hemen fark etmiş olmalısınız. Tabii ki ikiniz de birbirinizin ilk tercihiydiniz. Sizin yanınıza gelmeden önce sizden daha güzel veya yakışıklı üç kişiyle daha şansını denediğini duymak istemezdiniz öyle değil mi?

8-Hesabı ben öderim

Kız tarafı laf olsun ve erkek tarafı “Yok canım” desin diye hesabı ödemeyi teklif eder. Erkek tarafıysa içten içe kız tarafının hesabı ödemeyi ya da paylaşmayı teklif etmesini bekler. Hele ki ilk buluşma kötü geçmişse ve bir daha tekrarlanmayacaksa erkek tarafı için hesabı ödemek kız tarafı içinse paylaşmak tam bir zulümdür. Sonuçta 21. Yüzyılda yaşıyoruz, kadın ve erkek eşit diye boşuna bağırmıyoruz. N’olur yani hesap paylaşılsa?! Ama racondandır, durmak yok, blöf yapmaya devam!

9-Öyle sürekli oyun oynayan/maç izleyen/dedikodu yapan insanları hiç anlamıyorum

Eğer biri size “Ben maç izlemeyi pek sevmem, öyle kırk yılda bir derbi filan olacak da izliyecem” diyorsa kombinesi ya da yayıncı kuruluş üyeliği olup olmadığını sormadan bu yalana inanmayın! Ya da “Dedikodu yapanlardan hiç hoşlanmam ben de hiç yapmam” diyorsa gece boyunca yapacağı dedikoduların sayısını sayın! Oyun konusuna gelince, daha önce oyuna çok vakit ayırdığı için kızları kaçırmış bir erkeğin klasik taktiğidir fazla oynamadığını söyleyip gizliden gizliye rekorlar kırmak! Bu ve benzeri konularda aşırı tepkiler veren insanlara dikkat edin, kendi eksiklerini veya falsolarını bildikleri için mecburen yalan söylemek zorunda hissederler.

10-Unutamadığım hiç sevgilim yok

Eğer birisi size bu konuda hava atma gereği duyuyorsa bu fena halde kuyruk acısı çektiğinin bir numaralı göstergesidir. Eski sevgililerini unutamayan insanlar bu durum anlaşılmasın diye ellerinden geleni yaparlar. Bunu yapmanın en amatörce yoluysa daha konusu bile açılmamışken “Kim, ben mi? Eski sevgilimi mi? Teee, yerde görsem suratına tükürmem” demeleridir! Sorulmadan söylenen eski sevgili anektotlarına dikkat edin. Bunlar mutlaka saklamaya çalışılan bir acının yansıması ve yalanlarıdır...

10

Sıradaki haber yükleniyor...
holder