Gündem İlk domuz gribi şehidi

İlk domuz gribi şehidi

Paylaş
İlk domuz gribi şehidi

Adana'da domuz gribi şüphesi taşıyan 47 yaşındaki polis memuru Ali Erdem tedavi gördüğü hastanede öldü

Adana Fatih Polis Merkezi'nde görev yapan Ali Erdem, 3 Aralık'ta rahatsızlanıp, gittiği Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde, zatürree ve kalp yetmezliği teşhisiyle Göğüs Hastalıkları Servisi'ne yatırıldı.

Burada tedavisi sürerken durumu ağırlaşan ve solunum yetmezliği çeken Erdem, yoğun bakıma alındı. Erdem'de zatürreenin ardından akciğerlerinde sorun yaşanması, yüksek ateşin de olması nedeniyle domuz gribinden şüphelenilmesi üzerine kan örneği alınıp, tahlil için Sağlık Müdürlüğü'ndeki domuz gribi vakalarının araştırıldığı ilgili laboratuara gönderildi. Erdem, labaratuvar sonuçları çıkmadan, sabaha karşı yaşamını yitirdi. Cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Osmaniye'ye götürüldü.

Haberin Devamı

'UMARIZ SON OLUR'
Adana'da zatürree ve kalp yetmezliği şikayetleriyle tedavi gördüğü hastanede domuz gribi nedeniyle yaşamını yitiren polis memuru Ali Erdem için, ilk tören Balcalı Hastanesi Morgu önünde yapıldı. Erdem'in cenazesi Türk bayrağına sarılı tabutla morgdan çıkartıldı. Burada yapılan uğurlama törenine, İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, müdür yardımcıları, çok sayıda polis ve ailesi katıldı. Emniyet Müdürü Kesmez, polisin domuz gribinden ölüp ölmediği konusunda tahlil sonuçlanmamasına rağmen, bu hastalık nedeniyle öldüğünü bildirip, "İlk domuz gribi şehidini verdik, inşallah umarım son olur" dedi. Erdem'in eşi Ayşe ve çocukları Handan, Burak ve Mustafa, polis selamı verdi.

Adana Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler, domuz gribi vakasından dolayı, birçok görev alanında, düzenlenen operasyonlarda ev ve işyeri aramalarında korunmak için maske kullanarak görev yapıyor.

TOPRAĞA VERİLDİ
Domuz gribinden ölen polis memuru Ali Erdem'in cenazesi götürüldüğü memleketi Osmaniye'nin Toprakkale İlçesi Büyük Tüysüz Köyü'nde toprağa verildi. Cenazeye Çukurova İlçe Emniyet Müdürü Yusuf İslam, Tüysüz Belde Belediye Başkanı AKP'li Ökkeş Demirci ile mesai arkadaşları ve yakınları katıldı. Erdem'in çocukları Handan (16), Mustafa (14) ve Burak (9) ise gözyaşına boğuldu. Güçlükle ayakta duran Mustafa ile Burak, babalarının mezarına toprak attı.

Haberin Devamı

DHA