Yaşam İlk emekli maaşını 104 yaşında aldı

İlk emekli maaşını 104 yaşında aldı

Paylaş
İlk emekli maaşını 104 yaşında aldı

Bursa'da 104 yaşında emekli olmaya hak kazanan İbrahim Eren, ilk maaşını almanın mutluluğunu yaşadı

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) 104 yaşında emekli olmaya hak kazanan İbrahim Eren, ilk maaşını almanın mutluluğunu yaşadı.

Haberin Devamı

İstanbul, Bursa ve Siirt’te dönüşümlü olarak çocuklarının yanında yaşayan ve 3 bin 600 günü tamamlayarak emekliliğe hak kazanan 1 Ocak 1908 Siirt doğumlu İbrahim Eren, İstanbul’dan Bursa’ya oğlu Hüsnü Eren ile ilk emekli maaşını almaya geldi.

Gençosman PTT Şubesi’ne giderek ilk maaşını şubenin veznesinden alan Eren ilk sigorta girişinin 1975 yılında yapıldığını, 1975-1982 yılları arasında inşaat işçisi olarak çalıştığını söyledi.

Yaşından dolayı mesleğine ara vermek zorunda kaldığını anlatan Eren, 9 ay bir iş yerinde bekçi olarak çalıştığını, bu sayede 104 yaşında emekliliğe hak kazandığını belirtti.

EŞİNİN MEZARINI YAPTIRACAK

3 aylık 3 bin 366 lira emekli maaşı alan Eren, bu parayla 2004’de hayatını kaybeden eşi Şehriban Eren’in mezarını yaptıracağını söyleyen İbrahim Eren "Emekli maaşımı almanın mutluluğunu yaşıyorum. Emekli paramı biriktirerek hacca gitmek istiyorum. Bu parayla muhtaçlara yardım etmeye devam edeceğim. Gazze ve Suriye’dekilere de yardım ve dua edeceğim. Elimden geleni yapacağım" dedi.

Haberin Devamı

Sağlığına dikkat ettiğini söyleyen İbrahim Eren "İstanbul, Bursa ve Siirt’e akrabalarımın yanına gidiyorum. Moralimi bozmuyorum. Yediklerime dikkat ediyor, çok geziyorum" dedi.

Eren’in oğlu Hüsnü Eren ise "O hep emekli maaşını almayı hayal ederdi. Annemin mezarını yaptırmayı çok istiyordu. Şimdi bu hayali gerçek oldu. Emekli parasıyla onu hacca gönderceğiz" şeklinde konuştu.

AA