Dr. Haydar Dümen Ilk gece heyecanlandırır
HABERİ PAYLAŞ

Ilk gece heyecanlandırır

Haberin Devamı

İlk gece hemen her çiftin en büyük korkusu. Kadın ve erkek ne yapacağını bilemiyor, heyecan git gide büyüyor, iki taraf da geriliyor. Bu da kimi zaman erkeğin erken boşalmasına, kadının ilk geceden hiç zevk almayıp cinselliğe anlam vermemesine yol açıyor...

BÖYLE SORU YOK!

Midesi bulanıyormuş 20 yaşındayım, 8 aydır kız arkadaşım var. Ne zaman onu öpsem midesinin bulandığından şikayet ediyor. Bu beni istemediğini mi gösteriyor?

CEVAP

Ayan beyan, belgesel, yöresel ve de kişisel bir tavır bu. Değerli okurum, kız netsin, neylesin? Ne başını döndürüyorsun ne dişini fırçalıyorsun. Bu yetmiyor, sarımsaklı ve soğanlı yemeklere düşkünsün. Aklına gelirse dişini fırçalıyorsun. Haftada 1 kere yıkanıyorsun ve çok terliyorsun. Bunlardan biri bile varsa, kendi ağacına kuş bile konduramazsın. Gençlerimizin yarısı böyle. Geri kalan yarısı da şöyle böyle. Süzüle süzüle kalan yüzde 10’u ise dört dörtlüktür, yakalayan için bir ömürdür.

Deneme için geç mi kaldım?

20 yaşındayım, cinsel deneyimim yok. Geneleve gitmeyi tuhaf buluyorum. Deneme için çok mu geç kaldım?

CEVAP

Değerli okurum, denemenin kapısına gelmişsin, 2 yıl içinde ne zaman içeri girersen ne erkendir ne geçtir. Bu bir cinsellik ziyafetidir. Önüne konulanın ya tuzu ya yağı ya da sunumu eksiktir. Yani ‘al zıkkımlan’ der gibi koyuverirler önüne. İster banarsın ister kaşıklarsın. Çoğu zaman kapıdan girdiğin gibi çıkmazsın. Ya “bu muydu?” der ya da ağzını şapırtadırsın. Ne ve nasıl olursa olsun, asla umutsuzluğa kapılmamalı yani yemekten kıl çıkmışsa özellikle kendini yargılamamalısın. Ee, kolay değil, milli olacak, asıl golü evlenince atacaksın. O golün ödülü de çocuğunu kucaklamak olacak.

Karım beni heyecanlandırmıyor

38 yaşındayım, 13 yıllık evliyim. Son 4 aydır karımla ilişkiye giremiyorum. Çünkü sertleşme olmuyor. Karım çok kızgın. Artık onun beni heyecanlandırmadığını fark ettim. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sen bir ajan raporu gibi gizli ve gizemli bilgi veriyor, soru soruyorsun. Evliliğinizih son 4 ayı soğutucuda kalmış gibi. Tabii yenmez. Yenilmeyecek şeye iştah duyulmaz. Çatal, bıçak, kaşık ele bile alınmaz. Kadının onu beğenmediğini sanarak kızıyor. Oysa doktorluk bir sorun olabilir. Varsa bunu çözelim konusu aklına gelmiyor. Belki de bu durumda seni ikna edemiyor. Neyse, mesaj verildi. Evliliğiniz tehlike sınırlarında.

Gecede 8-10 kere boşalıyorum

21 yaşındayım. Haftada 2 ya da 3 kere, gecede 8-10 kez orgazm oluyorum. Acaba ileride bir sorun yaşar mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, kendi kendine bir dünya kurmuşsun. Bataklıkta maden arar gibi gereksiz yorgunluklarla elin boş dönüyorsun. Nasıl oluyor bu gecede 8 kere boşalma? Uyu oğlum uyu.

Orgazm olamıyorum

24 yaşında kadınım ve 2 aylık evliyim. Cinsel ilişkiye girince eşimin boşalması 3 dakika. Ben orgazm olamıyorum. Eşim ilk kez erken boşaldığını söylüyor. Ne yapacağız?

CEVAP

Sevgili okurum, elbetteki 3 dakika orgazm için kadına yetmez. yetmez. Daha önceleri uzun süren boşalmasının sana gelince erken olması duyduğu heyecandan olabilir. İlk gece bu heyecanı herkes yaşar. O aşamada, ‘Neden böyle?’ kuşkuları, ‘Acaba yine aynısı mı olacak?’ gerilimi erken boşalmayı tetikler. Erken boşalmanın tedavisi var. Eşin tedavi olunca zamanla cinselliğe alışacak ve orgazm olacaksın.

Eşim vajinismus

4 aylık evliyiz. Birbirimizi seviyoruz ama birlikte olamıyoruz. Ben sertleşme sorunu yaşıyorum. Doktor eşimin vajinismus olduğunu söyledi. Ne olur bize yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, vajinusmus teşhisi doğrudur. Bu konu uzmanların ilgi alanı içindedir. Daha fazla uzatmayın. Mutluluğunuza karamsarlık katmayın.

Beni tiksindiriyor

17 yaşında kızım. Bir erkekle öpüşmek fikri bile tiksindiriyor. Evlenince sorun olur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, evlenene kadar daha nice yıllar var. Hele biraz daha büyü. Hormonlar iyice gelişsin. Karşısına tiksinmeyeceğin biri mutlaka çıkacak. Bu ne acele?

Bir türlü sertleşmiyor

18 yaşındayım. Penisim sertleşmiyor. Sizce bu durum hep böyle gider mi yoksa geçer mi? Geçmesi için ne yapmalıyım?

CEVAP

Yavrum niye sertleşmesin ki? Gece uyuduğun zaman sabaha karşı sertleşiyordur. Ama gece-gündüz hiçbir zaman sertleşmiyorsa onun nereden kaynaklandığını da araştırmak lazım. Gece sertleşiyorsa sorun yok demektir.

Saatlerce sürüyor

Cinsel ilişkide bir sorunum yok. Saatlerce ilişkiyi sürdürüyorum. Ama penisimin ereksiyon hali 10-11 santim, normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, bence normal. Bu yetmez, kızlarca da normal olduğu anlaşılıyor ki, kimsenin sesi çıkmamış. Saatlerce ilişkiye girmene gelince; bu önceleri iyi. Herkes hayatından memnun. Ama bir atı da durmadan dizginlersen arsızlaşıverir. Şunun orta yolunu bulun.

Kız beni istemedi

20 yaşındayım. Penisim 18-19 santim. Hiç cinsel ilişkiye girmedim. Kız arkadaşım penisimi görünce “Ne kadar büyükmüş” dedi ve ilişkiye girmekten vazgeçti. Bu tip sorunları sürekli yaşar mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, yaşamazsın. Biraz büyük olmasına karşın abartılı değil.

Boyu normal mi?

18 yaşındayım. Boyum 1.90, kilomsa 115. Penisim ereksiyon halindeyken 12-13 santim. Sizce bu boy yeterli mi?

CEVAP

Değerli okurum, zayıflarsan daha iyi olur. İnersen 80 kiloya, her şey normalin normali olur.

İlişki için erken mi?

19 yaşındayım. Günde 2-3 kere mastürbasyon yapıyorum. Kendime hakim olmakta zorlanıyorum. İlişkiye girmek için erken mi? Ne kadar beklemeliyim?

CEVAP

Değerli okurum, zamanı gelmiş gibi görünüyor ama bana sorarsan erken. Sana fiziksel ve ruhsal sorun yaratmayacak bir ortamda, vicdanının da el verdiği bir pozisyon yakalarsan ve de aday kızımızı da bu yolda harcamazsan deneyebilirsin. Demek ki bu koşullar oluşana kadar arama moduna geçmelisin. 21-22 yaşını da aşmamalısın. Tabii tüm bu yazdıklarıma rağmen son kararı sen vereceksin.

Geneleve gitmek istiyoruz ama...

Şimdiye karar kimseyle ilişkiye girmedim. Arkadaşlarla geneleve gitmeye karar verdik ama kendime güvenemiyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, 1 yıl daha sabret. 1 yılın sonunda bana mail at. Ruhun olaya alışsın. Orada rastlayabileceğin olumsuzluklara psikolojin direnç kazansın.

Acaba hamile mi?

21 yaşındayım. Kız arkadaşımla birlikte olduk, kan geldi. Ama 1 haftadır vajinasının kenarında yaralar oluştu. Bir de adet kanamaları kesildi. Acaba hamile kalmış mıdır?

CEVAP

Sevgili okurum, hamile kalmamıştır diye düşünüyorum. Yaralar tahrişten olur. Narin bölgedir. Biraz antibiyotikli pomatlar işe yarayabilir. Ama olan olmuş, zaman geçmiş. Yapılacak bir şey yok. Dert etmeyin.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşka saygıyı aşkı yaşayanlar bilir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder