Yaşam İlk görüşte aşkın sırrı

İlk görüşte aşkın sırrı

Paylaş
İlk görüşte aşkın sırrı

Amerikalı kardeş yazarlar Rom ve Ori Brafman ilk görüşte aşkın sırrını araştırdı. Brafman kardeşlerin yazdığı 'Click' adlı kitaba göre ilk görüşte aşk 5 evreden oluşuyor

1-KIRILGANLIK: İlk görüşte aşkın temelinde karşı tarafın da en az kendiniz kadar kırılgan olduğunu görmek yatıyor. Kişi bir konudaki kusurunu dürüstçe söylediğinde karşı tarafla arasındaki buzlar eriyor. Bu da daha dürüst bir ilişki kurulmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

2-YAKINLIK: İki kişinin ofiste masalarının birbirine yakın olması ya da aynı yerde yaşamaları onlara konuşacak çok konu verir. Ayrıca birbirlerine yakınlaşmalarını da sağlar. Birisinin hayatımızda her gün gördüğümüz kişiler arasına girmesi onunla beraber olma isteğini artırır. Bu yüzden karşı komşunuz ya da aynı ofiste çalıştığınız biriyle anlaşmanız daha yüksek ihtimaldir.

3-ÇEKİM GÜCÜ: Kişinin kendisine güvenmesi diğer tarafın fark edeceği bir çekim gücü oluşturur. Bu da karşı tarafla anında iletişim kurmayı kolaylaştırır

4-BENZERLİK: “Zıt kutuplar birbirini çeker” varsayımı son derece yanlıştır. İnsanlar uzun süreli ilişkilerde kendilerine benzeyen kişileri arar. Bu da aynı ofiste çalıştığınız kişilerle iyi anlaşmanızı sağlar.

Haberin Devamı

5-ORTAM: Aynı tarzda sıkıntıları yaşamak ve paylaşmak kişileri daha da yakınlaştırır. Bu durum birlikte uçak kazası geçirmek gibi uç örneklerden iş ortamınızdaki sıkıntılar gibi nispeten basit sorunlara kadar geniş bir liste olabilir. Önemli olan partnerinizin de benzeri ortamlarda bulunmuş olmasıdır.