Erdoğan Arıpınar İlk hedefimiz gençlik olimpiyatları
HABERİ PAYLAŞ

İlk hedefimiz gençlik olimpiyatları

Singapur’da başarı ile süren Gençlik Olimpiyatları, IOC’nin Başkanı Dr.Jacques Rogge’nin projesidir. Baştan çok kimse bu projeye dudak büktü, amma Rogge Olimpiyat tarihine damgasını vurdu. Yaz bitiyor. Gençlik Kış Olimpiyatları bu konuda uzman bir ülke olan Avusturya’nın İnnsbruck kentinde 2014’te yapılacak. Türkiye’nin Olimpiyat adaylığı rüyası; hayatını bu yola koyup rahmetli olan başkanımız Sinan Erdem’le birlikte sona erdi. Son yılını yaşayan TMOK Başkanı Bayatlı ne aday oldu, ne bu cesareti gösterdi, ne de ona Devlet yetkilileri sıcak baktılar...

Haberin Devamı

İlk günlerde de yazdım. Gençlik Olimpiyatları bizim için biçilmiş kaftandı. Hem TMOK hem GSGM bir mehter takımı gibi iki ileri bir geri gidip orada da hedefe varamadılar. Singapur ilk denemede başarılı oldu. Şimdi Amerika Yaz için, Ukrayna kış için sıradalar. Peki biz ne bekliyoruz? Dikkat ettiniz mi?

Singapur’da bizim çocuklarımız bir tek dalda değil, pek çok dalda kürekte, eskrimde, güreşte, okçulukta başarılı olarak madalyalar topluyorlar. Trabzon’da EYOF’ta varız. Erzurum’da FISU Üniversite Kış Oyunları’nda varız. Biz Gençlik Olimpiyatları’nı rahatlıkla yapabiliriz. Her şeyden önce Türkiye Milli Olimpiyat komitesi; başkanından üyesine kadar yeni bir yapıya kavuşmalı yeni bir heyecanla işe sarılmalıdır. Türkiye yalnız kendi için yaşayan, kendi adını yücelten yöneticilerden kurtulmalıdır. Biz yerine, ben diyen tuzu kurular bize göre değil. Her şeyden önce Türkiye diyen, amatör geçinip profesyonellerden çok bu ülkenin alın terini harcayan, kendi öz devleti ile uyumsuz yöneticilerden bıktık.

Türkiye’yi yönetenler ve yönetmeye aday olanlar Türkiye’nin 10 yıllık spor takvimini de yapmalı, hedefleri saptamalı, bu konuda görev alacak başta TMOK olmak üzere tüm dernekleri, kulüpleri, sivil toplum örgütlerini uyarmalı, denetlemeli onların bu çalışmaya yüzde yüz katkısını sağlamalıdır. Bence ilk hedef Gençlik Olimpiyatları’dır. Hem yazı, hem de kışı ile ilk ve en güçlü aday biz olmalıyız. Sonra; onların başarısı ile dev olimpiyatlar kendiliğinden gelecektir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder