Spor İlk kez finale ev sahipliği yapacak

İlk kez finale ev sahipliği yapacak

Paylaş
İlk kez finale ev sahipliği yapacak

Şanlıurfa GAP Arena, yarınki Ziraat Türkiye Kupası finaliyle, ilk kez bir finale ev sahipliği yapacak

Bu sezon 48.’si gerçekleştirilen kupada, Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında yapılacak final mücadelesi Şanlıurfa’da büyük bir heyecana sahne olacak.

Aralık ayında hizmete giren, 30 bin seyirci kapasiteli GAP Arena, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin en büyük stadı olma özelliğini taşıyor. 26 bin 400 metre karelik büyüklüğe sahip stadyumun 8 parkurlu atletizm pisti de bulunuyor.

TEKNİK ÖZELLİKLER

Şanlıurfa GAP Arena 30 bin koltuk kapasitesine sahip. Çim sahası 68x105 metre ölçülerinde olan statta 2’si takımlar için olmak üzere toplam 4 adet soyunma odası bulunuyor. Stadyum genelinde ise diğer sporlar için de kullanılmak üzere toplam 18 soyunma odası yer alıyor.

100 kişi kapasiteli basın toplantı salonu bulunan stadın, soyunma odaları, koridorlar, temsilci ve hakem odaları şeklindeki tüm birimleri UEFA standartlarında yapıldı.

Güvenlik kontrol odası ile televizyon ve radyo yorumcuları için özel odaların yer aldığı statta, tribünler bariyerlerle ayrıldı. Engelli tribününün bulunduğu statta paratoner de yer alıyor.

Bütün tribünleri kapalı olan stat içinde ve çevresinde 76 mobese kamerası bulunuyor. Finali izleyecek gazeteciler için 120’si masalı, 120’si masasız olmak üzere toplam 240 kişilik bir basın tribünü oluşturuldu.

Haberin Devamı

AA