Yaşam İlk Marslıyı doğurmak istiyor

İlk Marslıyı doğurmak istiyor

Paylaş
İlk Marslıyı doğurmak istiyor

Mars'a 2025'de ilk insanları göndermeyi planlayan Mars One projesinde son 100 aday arasında kalan İngiliz öğrenci, Mars'taki ilk bebeği doğurmayı amaçlıyor. Maggie Lieu, radyasyon ve düşük yerçekiminden endişe duyuyor

Mars One'ın Kızıl Gezegene göndermeyi planladığı 24 kişiden biri olabilmek için son 100 arasına giren İngiliz öğrenci Maggie Lieu, seçilmesi halinde amacının 'Mars'ta ilk bebeği doğurmak olduğunu' söyledi.

Haberin Devamı

Birmingham Üniversitesi'nde astrofizik okuyan 24 yaşındaki Lieu, 202 bin adayın arasından en son eleme aşamasına erişen isimlerden biri oldu. Mars One, 2024'te yola çıkması beklenen ilk yolculukta iki kadın ve iki erkeği Mars'a göndermeyi amaçlıyor.

Bağışlar ve televizyon şovuyla finanse edilmesi planlanan Mars One projesi, elde edilecek parayla sadece tek yön Mars yolculuğuna imkan verecek. Kızıl Gezegen'e ulaşan ilk insanların, yaşayacakları koloniyi tamamen kendi imkanlarıyla inşa etmesi gerekecek.

RADYASYON KORKUSU

Independent'a konuşan Lieu, 'gerçekleşmesi halinde Mars'ta doğum yapmanın çok heyecan verici olacağını' söyledi. Lieu, Mars'ta ırk ve millet olmadığı için ilk bebeğin sadece Marslı olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Düşük yerçekiminin hamileliği nasıl etkileyeceğinden emin olmadığını söyleyen Lieu, aynı zamanda radyasyon nedeniyle erkeklerin de kısır kalabileceğini belirtti. Lieu, buna rağmen 'koloni kurmak istiyorsak çoğalmak zorundayız' ifadesini kullandı.

Lieu'nun yanı sıra Mars One tarafından son 100 kişi arasında seçilen beş İngiliz bulunuyor. Bu isimlerden biri olan 23 yaşındaki astronomi öğrencisi Hannah Earnshaw, 'Mars'a gitmenin çok heyecan verici olacağını, ailesiyle internet üzerinden iletişim kurmayı umduğunu' söyledi.

Al Jazeera