Spor İlk provada tek gol!

İlk provada tek gol!

Paylaş
İlk provada tek gol!

A Milli Futbol Takımı hazırlık karşılaşmasında Kuzey İrlanda ile karşılaştı. Karşılaşma Türkiye'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi

Türkiye A Milli Futbo Takımı, Adana 5 Ocak'ta Kuzey İrlanda ile bir hazırlık maçı yaptı. Genç futbolcuları kadroya dahil eden Fatih Terim, ilk kez milli formayı giyecek olan futbolcuları sahaya sürdü. Millilerimiz, ilk yarıda üstün bir oyun oynadı.

8. dakikada kullanılan köşe vuruşunda, Mehmet Topal’ın kafayla kaleye gönderdiği topu defans oyuncusu çizgiden çıkardı. Seken topu önünde bulan Ersan Adem Gülüm’ün kafa vuruşunda meşin yuvarlak üst direkten sahaya döndü.

16. dakikada Caner Erkin’in soldan yaptığı ortaya yükselen Ersan Adem Gülüm’ün kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

30. dakikada rakip ceza sahasında verkaç sayesinde topla son olarak buluşan Norwood’un vuruşunda top üstten dışarı çıktı.

43. dakikada ani gelişen Türkiye atağında, Arda Turan’ın verdiği pasla ceza sahası önünde topla buluşan Bilal Kısa’nın sert şutu yandan auta gitti. 45+1. dakikada Bilal Kısa’nın ceza sahasına gönderdiği aşırtma pasta, kaleciyle defans oyuncusunun anlaşmazlığını değerlendiren ve araya girerek, topa ayağıyla dokunan Mevlüt Erdinç, Türk Milli Takımı’nı 1-0 öne geçirdi. Geriye kalan dakikalarda gol olmadı ve ilk yarı Millilerimizin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda Kuzey İrlanda biraz daha etkili bir oyun sergiledi. Fatih Terim, ikinci devrede genç oyuncuları sahaya sürdü. Adem Büyük, Bilal Kısa gibi futbolcuları ilk 11'de başlatan Terim, ikinci yarıda İshak Doğan, Salih Uçan gibi futbolculara da şans verdi.

İkinci yarıda en tehlikeli atak 60. dakikada gerçekleşti. Sol kanattan Caner, ceza sahası ön direkteki Mevlüt'e yerden pasını attı. Mevlüt gelişine şutunu attı ancak top direkten geri geldi. Mevlüt bir kez daha topa vurdu, bu kez top üstten auta çıktı.

Maçın geriye kalan dakikalarında gol olmadı ve A Milli Futbol Takımımız, hazırlık maçında Kuzey İrlanda'yı 1-0 mağlup etti.

Haberin Devamı