Siyaset İlk Roman milletvekilinin evinde buruk sevinç
Paylaş
İlk Roman milletvekilinin evinde buruk sevinç

CHP İzmir 1'inci Bölge Milletvekili seçilen, Türkiye'nin ilk Roman milletvekili Özcan Purçu'nun babasının evinde buruk sevinç yaşanıyor. Söke'de oturan baba Selami Purçu, oğullarının başarısıyla sevinmelerine rağmen CHP'nin tek başına iktidar olamamasından üzüntü duyduklarını söyledi

Söke Atatürk Mahallesi'nde, çoğunlukla Romanlar'ın bulunduğu Çayiçi gecekondu bölgesinde oturan Türkiye'nin ilk Roman milletvekili olduğu belirtilen CHP'li Özcan Purçu'nun ailesi, sabah saatlerinden itibaren komşularının 'Hayırlı olsun' ziyaretlerini kabul etmeye başladı. Oğullarının milletvekili seçilmesi nedeniyle büyük mutluluk yaşadıklarını söyleyen baba Selami Purçu "Biz CHP'nin daha çok oy alarak iktidar olmasını bekliyorduk. Bu nedenle sevincimiz buruk kaldı" dedi.

Oğlunun milletvekili olmayı hak ettiğini söyleyen anne Ünzüle Purçu ise, "Oğlum seçim sürecinde 47 vilayet gezerek tüm Türkiye'yi karış karış dolaştı. Onu tanımayan yok. Oğlumuzun adaylığının partisine çok katkısı oldu. Ama biz Cumhuriyet Halk Partisi'nin daha çok vekil çıkararmasını umut ediyorduk" diye konuştu.

Necati MALDAR/SÖKE(Aydın), (DHA)

Haberin Devamı