Spor İlkay eleştirilerden rahatsız

İlkay eleştirilerden rahatsız

Paylaş
İlkay eleştirilerden rahatsız

Nürnberg'de oynayan İlkay Gündoğan, Alman Milli takımını seçmesinden dolayı Türklerin eleştirilerden rahatsız olduğunu söyledi

İlkay, takım arkadaşı ve Türk Milli takım oyuncusu Mehmet Ekici ile birlikte Sportbild dergisine verdiği röportajda, Almanya’da çok sayıda Türkün yaşadığını belirterek, "Bunlar benim bu ülke için oynama kararımı eleştiriyorlar.

Bunu anlamıyorum. Bu bana acı verdi ve izler bıraktı. Sonuçta bu insanlar benim annem ve babamın yurdundan geliyor" dedi.

FACEBOOK SAYFASINI KAPATTI

Bu konudan dolayı Facebook’taki hesabını kapattığının hatırlatılması üzerine İlkay, kendisine hakaret eden insanların olduğunu ve bunun kendisinde şaşkınlık yarattığına işeret ederek, "Türkiye’deki insanlar benim kararımı anlıyor ve saygı gösteriyor. Sadece Almanya’da yaşayan Türkler benim kararımı anlamadı ve kızgınlar" diye konuştu.

Alman A milli takımında forma giymek için teknik direktörü Joachim Löw ile şimdiye kadar bir görüşme yapmadığını bildiren İlkay, bunun uzun bir süre sakat olmasından kaynaklandığını, gelecek haftalarda bir görüşme olmasını ümit ettiğini ifade etti.

İlkay, FC Nürnberg’de sözleşmenin sona ereceği 2012 yılına kadar kalıp kalmayacağı şeklindeki bir soruya, FC Nürnberg’de kendisini iyi hissettiğini, sözleşmenin uzatılması konusunda menajeri ile birkaç görüşme yaptığını söyledi.

Bonservis ücreti ödendikten sonra takımından ayrılabiliceğine dikkati çeken İlkay, Bundesliga’da ilk kez oynadığı kulübün FC Nürnberg olduğunu ve kulübe böylelikle bir şeyler geri vermek istediğini vurguladı.

Bayern Münih’ten kiralanan Mehmet ise Nürnberg’de kalıp kalmayacağı konusunda yakında Bayern Münih’in menajeri Christian Nerlinger ile bir görüşme yapacağını ve kendisi için en iyisinin ne olacağına bakacağını belirtti. Mehmet, bir yıl daha FC Nürnberg’de kalmanın kendi gelişimi için zararlı olmayacağını kaydetti.

Haberin Devamı