Siyaset İlker Başbuğ'dan 'Şemdin Sakık' tepkisi
Paylaş
İlker Başbuğ'dan 'Şemdin Sakık' tepkisi

Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ, Ergenekon Davası'nda Şemdin Sakık'ın tanık olarak dinlenilmesine tepki gösterdi: ''Bugün, Silivri'de Türk Ordusu'nun PKK'ya karşı yürüttüğü mücadele yargılanmaktadır''

Ergenekon Davası’nda tutuklu yargılanan Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Şemdin Sakık’ın tanık olarak dinlenmesini yaptığı yazılı açıklamasında değerlendirdi.İlker Başbuğ, "Bugün Silivri’de Türk Silahlı Kuvvetleri ile PKK terör örgütü karşı karşıya bırakılmıştır. Bugün Silivri’de Türk Ordusu’nun PKK’ya karşı yürüttüğü mücadele yargılanmaktadır" dedi.

Haberin Devamı

1 SAYFALIK YAZILI AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ avukatı aracılığıyla yaptığı bir sayfalık açıklamada şu ifadelere yer verdi:"Bugün Silivri’de Türk Silahlı Kuvvetleri ile PKK terör örgütü karşı karşıya bırakılmıştır. Bugün Silivri’de Türk Ordusu’nun PKK’ya karşı yürüttüğü mücadele yargılanmaktadır."

"TAKDİR YÜCE TÜRK MİLLETİNİNDİR"

"Bir tarafta ömürlerini PKK terör örgütü’ne karşı mücadele ile geçiren ancak bugün haksız ve mesnetsiz suçlamalarla Ergenekon Davası’nda sanık sandalyelerine oturtulan Türk Ordusunun komutanı ve karargahı. Diğer tarafta bir dönem PKK terör örgütünün ikinci adamı durumunda olan Bingöl’de 1993 yılında 33 erimizin şehit edilmesi için emir veren ancak bugün tanık sandalyesinde oturtulan bir terörist. Bir tarafta Türk Silahlı Kuvvetlerine komutanlık yapmış 26. Genelkurmay Başkanının ’ Terör örgütü Kurmak ve Yönetmekten’ suçlanması ve yargılanması, diğer tarafta Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile sanıklarlar hasım durumunda olan eli kanlı bir teröristin Türkiye Cumhuriyeti Mahkemesi’nde dinlenen bir tanık olması. Takdir Yüce Türk Milleti’nindir."

Haberin Devamı

Serpil KIRKESER/İSTANBUL,(DHA)

İlker Başbuğdan Şemdin Sakık tepkisi