Gündem İlknur, annesini tanımadı

İlknur, annesini tanımadı

Paylaş
İlknur, annesini tanımadı

İkizini karnında taşıyan İlknur, tanımadığı ailesiyle buluştu

Karnına yapışık, ancak gelişmeyen ikiziyle dünyaya gelen ve Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde tedavi gören 2.5 yaşındaki İlknur İncirli, Kilis Valiliği’nin yardımıyla kendisini görmeye gelen anne, baba ve kardeşlerini tanımadı. Duruma içlenen anne 29 yaşındaki Lütfiye İncirli, kızının kendisini tanımaması ve hemşirelere “Anne” demesi üzerine gözyaşlarını tutamadı.

Haberin Devamı

Kilis’te yaşayan 29 yaşındaki Ahmet ve Lütfiye İncirli çiftinin 4’üncü çocuğunun dünyaya gelmesi beklenirken, biri gelişmeyen birbirine yapışık siyam ikizi dünyaya gelmiş ve maddi imkansızlık yaşayan aile, yeşil kartlarıyla 2.5 yıldır Balcalı Hastanesi’nde tedavi olan çocuklarını sadece 2 kez görmeye gelebildi.

Kilis Valiliği tarafından masrafları karşılanınca, İncirli çifti, çocukları 7 yaşındaki Rukiye ile 6 yaşındaki Fatma’yı da yanlarına alarak, yaklaşık bir yıldır görmedikleri İlknur’u ziyaret etti.

Kız kardeşlerinin öpmek istediği, sevip, oyuncaklarını paylaşmak istediği İlknur, uzun zamandır görmediği ailesini tanımayıp, ağladı. Kendisini kucağına alan annesini, iten ve kucağından inmek isteyen İlknur, kendisiyle yakından ilgilenen Çocuk Cerrahi Servisi sorumlusu hemşire Refiye Özgen’e ise “anne” diye seslendi.

Haberin Devamı

Kızı İlknur’u tepkisi yüzünden doyasıya sevmediğini belirten anne İncirli, gözyaşları tutamayarak, “Çocuk bana sahip çıkmıyor. İnsan, yavrusu kendisine sahip çıkmayınca, çok etkileniyor. Bir yıldır görmüyorum, bana sahip çıkmadı, çok kötü bir durum. Ameliyatta kurtulursa kızımızı yanımıza alacağız” dedi.

İkizini giydiği kıyafetlerin altında taşıyan ve sevimliliği ile servisin maskotu haline gelen İlknur’un babası Ahmet İncirli ise kendilerine maddi ve manevi olarak Valiliğin destek verdiğini belirterek, hastane yönetiminin de İlknur ile çok ilgilendiğini kaydetti. Destek veren herkese teşekkür eden İncirli, “Hastane yönetimine ve destek verenlere teşekkür ediyoruz. Buraya gelip, kızımızı bir kez daha görmek, çok güzel bir duygu Allah kimseyi sevdiğinden ayırmasın, herkesin yardımcısı olsun. Çocuğumun güle güle kurtulup evine dönmesini istiyoruz. Ameliyattan sonra evimizde bakacağız” diye konuştu.
İncirli ailesi, karnına yapışık taşıdığı ikizinden ameliyatla ayrılmak için sağlık durumunun iyi olması beklenen kızları İlknur’u, daha çok görmeye geleceklerini söyledi.

Kübra POLAT- Çağlar ÖZTÜRK/ ADANA, (DHA)

İlknur'dan bu haberle haberimiz olmuştu...