Serra Ababay İlkokula hazırlık için...
HABERİ PAYLAŞ

İlkokula hazırlık için...

Haberin Devamı

Gelecek Eylül ayı itibariyle, ilkokula adım atacak birçok minik öğrenci, heyecan ve kaygının eşlik ettiği bir yaz yaşıyor. Unutmamak gerekir ki, her değişim biraz da yas içerir ve bir şeyleri geride bırakmak kolay değildir. Özellikle de bırakılan, oyunun merkezde olduğu anaokulu ise... Çocukların ilkokula sadece duygusal olarak değil, hayat düzeni ve rutinlerle de hazırlanması gerekir. Hazırlık sürecinde;

● Çocuğunuza okulla ilgili bildiklerini sorun ve okulu detaylı olarak anlatın. Sınıf, ders düzeni ve ulaşımdan bahsedin. Çocuk kitapları ve varsa, okulun internet sitesindeki resimleri kullanabilirsiniz.

● Çocuğunuza okulla ilgili duygu ve düşüncelerini sorun, konuşun.

● Çocuğunuz öz bakımda (tek başına tuvalete gitme, giyinme vb.) zorlanıyorsa, okula yeterince hazır olmayabilir. Yaz döneminde bu beceriler üzerinde çalışın, gerekirse cırt cırtlı ayakkabı veya lastikli pantolonlar tercih edin.

● Okul açılmadan önce okul binasını, bahçesini gezin, mümkünse bahçede oynayın ve öğretmenle tanışın.

● Çocuğunuza diğerlerinin de onun gibi kaygılandığını, değişimin zor olduğunu sık sık anlatın.

● Okulla ilgili tüm soruları cevaplamaya özen gösterin.

● Beraber okul alışverişine çıkın. Silgi, kalem, defter, kıyafet alışverişi okulun benimsenmesini destekler.

● Okulun heyecanlı yanlarından bahsetmeyi unutmayın. Yeni arkadaşlar, okul bahçesi, sınıflar, öğretmenler, teneffüs oyunları...

● Çocuğunuzla aynı okula başlayacak tanıdıklar varsa, beraber vakit geçirin.

● Günlük rutinleri oturtmak için, uyanma, oyun, çalışma saatinden oluşan bir liste yapın. Kalem tutma, sözel ifade, işitsel/görsel dikkate yönelik, düzenli ve kısa süreli masa başı çalışmaları yapın.

● Çocuğunuza ödevi tanıtın ve buna yönelik bir kitap okuma/çalışma köşesi hazırlayın. Kendi seçtiği, kitap, ışık, kalemlik vb. malzemeleri alın.

● Çocuğunuzun sosyalleşebileceği yaz aktivitelerine yönelin.

● Ebeveynlerin de okulla ilgili kaygılardan arınmış ve duygusal olarak hazır olmaları önemlidir.

Instagram: cocuklar_buyurken

Sıradaki haber yükleniyor...
holder