Gündem İmalathanede patlama: 2 ölü, 5 yaralı

İmalathanede patlama: 2 ölü, 5 yaralı

Paylaş
İmalathanede patlama: 2 ölü, 5 yaralı

İmalathanede patlama: 2 ölü, 5 yaralı

Beyazıt Gedikpaşa'da ruhsatsız bir ayakkabı imalathanesinde meydana gelen patlamada Şerif Olgun(27) ve yeğeni Mehmet Olgun(15) hayatını kaybederken 5 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Patlamanın ayakkabıların kurutulması için kullanılan elektrikli fırına kimyasal maddelerin konulmasından kaynaklandığı belirtilirken, ölen iki kişinin bu işyerindeki ilk günleri olduğu ortaya çıktı. Fatih Mimar Hayrettin Mahallesi Gedikpaşa Camii Sokak'ta bulunan Almalılar İşhanı'nın 4. katında öğle saatlerinde şiddetli bir patlama meydana geldi.

Ayakkabı imalathanesi olduğu ve ruhsatsız çalıştığı öğrenilen işyerinde ayakkabıların kurutulması için kullanılan fırının patlaması sonucu yangın çıktı. Yangın yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, ayakkabı imalathanesinde çalışan ve çeşitli yerlerinden yaralanan 5 kişi kendini dışarı attı.

Yaralılar çevrede bulunan otomobil ve ambulanslarla hastanelere kaldırılırken, Şerif Olgun (27) ve yeğeni Mehmet Olgun (15) hayatını kaybetti. Olayın ardından işyerinin önüne gelen Olgun ailesinin yakınları binada yangın merdiveninin olmamasından dolayı işyeri sahibine tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Ölen gençlerin amcası İsmail Olgun, "Bu gençlerin hesabını kim verecek, 4. kattaki iş yerinde nasıl yangın merdiveni olmaz. Bu insanlar haftalık 100 - 120 liraya gece gündüz çalışıyorlar, bu işin sorumlusu bulunsun. Dayı ve yeğen burada yeni iş bulmuşlardı ve ilk günleriydi" diye konuştu.

Yangının olduğu binaya girmek isteyen bazı kadınlar kriz geçirdi. Cesetler savcının incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Patlama anı, bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Patlamayla birlikte sokakta olan ve işyerinde bulunan vatandaşlar koşmaya başlarken, patlamadan yaklaşık 30 saniye sonra iş hanından dışarı çıkan yaralı bir kişi yere yığılıyor. İlk şoku atlatan bazı vatandaşlar yaralının yardımına koşarken, handan çıkan bir diğer yaralı ise bulduğu yangın tüpünü alarak yangına müdahale etmek için tekrar içeri giriyor.

Fatih Belediyesi yetkilileri işyerinin ruhsatsız olduğunu ve bu tip imalathanelere Gedikpaşa'dan tahliye edilmelerinin planlandığı için ruhsat verilmediğini belirtti.

YANGIN GÜVENLİK KAMERASINDA

Yangın sırasında işhanı önünde yaşananlar güvenlik kamerasına saniye saniye yaşandı. Görüntülerde patlamanın yaşandığı 3. kattan işhanı önüne düşen pencere ve duvar parçaları çevre sakinlerine zor anlar yaşatıyor. Sağa sola kaçan vatandaşlar daha sonra araçlarını kapı önünden çekiyor. Yaralanan bir kişi ise kendini dışarı attıktan sonra yere düşüyor. Yaralının yardımına çevredekiler yetişiyor.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer227","227","201001","227-9.jpg");

DHA