Yaşam İmam Çağdaş ABD listesinde!

İmam Çağdaş ABD listesinde!

Paylaş
İmam Çağdaş ABD listesinde!

İmam Çağdaş ABD listesinde!

ABD’nin seyahat rehberi niteliğindeki aylık dergi Fodor’s, Gaziantep’in ünlü baklavacısı İmam Çağdaş’ı Amerikan Gezginler Rehberi’nin ‘Ayrıcalıklı’ listesine ekledi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz aylarda Gaziantep’i ziyaret eden ABD’li bir grup gurme, çok beğendikleri Gaziantep’in asırlık baklava ve kebapçısı İmam Çağdaş’ı, ‘Ayrıcalıklı’ yer olarak tavsiye etti. Gurmelerin değerlendirmeleriyle, İmam Çağdaş, ABD’de 1.5 milyon abonesi bulunan Fodor’s tarafından, son sayısında ‘Ayrıcalıklı’ listesinde gösterilip, internet sitesinde de ‘en iyi kuruluşlar’ listesine dahil edildi. Fodor’s Travel Editörü Tim Jarrell, İmam Çağdaş işletmecisi Burhan Çağdaş’a bu konuda gönderdiği mektupta, şunları yazdı:

“İşyerinizin Amerikan gezginleri rehberinde 2010 kuruluşları olarak isimlendirildiğini sizlere bildirmenin heyecanı içerisindeyiz. Fodor’s, 70 yılı aşkın süredir uluslararası ödüllü seyahat rehberi olarak yayınlanmaktadır. Her yıl bizim uzman ekibimiz ve yazarlarımız dünyaca ayrıcalıklı olarak listelenmiş restoranları, otelleri ve cazibe arz eden kuruluşları, ziyaret edilebilecek en iyi yerleri bölge ziyaretçilerine sunmaktadır. Bizim rehberimizde sizin işyerinize en iyi kuruluşlardan birisi olarak özel yer verilmiştir. Fodor’s her ay 1.5 milyon ayrıcalıklı kullanıcı girişli seyahat edenler için tanınmış özel bir rehberdir.”

Haberin Devamı

ASIRLIK BAKLAVACI

Gaziantep’te ‘Akıl, göz yanılır, ama damak yanılmaz’ sloganıyla 1887’den bu yana baklava üretimi yapan, Türkiye ve dünyanın bir çok yerine baklava gönderen İmam Çağdaş Lokantası, Küba Lideri Fidel Castro’ya da lezzetlerinden tattırdı. Türkiye’deki aile şirketlerinden en eski 4- 5’inin arasında olma unvanını da elinde bulunduran İmam Çağdaş Lokantası’nın sahibi Burhan Çağdaş, ürettikleri baklava ve kebabın ününün sınırlar ötesine ulaşmasının gururunu yaşadıklarını söyledi. Burhan Çağdaş, “Gaziantep’e yolu düşüp de İmam Çağdaş lezzetini tatmayan hemen hemen yok gibidir. Kalaylı bakır çanak içindeki ayranı kaşıkla içip, kebap ve baklavanın en dayanılmaz lezzetini zihninize kazıdıktan sonra, o güne kadar bildiğiniz tüm lezzetleri yeniden gözden geçirirsiniz ve mekan sonraki zamanlarda hep aklınızda kalır, sizi kendine çeker” dedi.
Burhan Çağdaş, 123 yıllık işletmeye ‘İmam Çağdaş’ adının nereden geldiğini anlatırken, “Soyadımız Çağdaş olduğu için Gaziantep Belediyesi 1932 yılında işletme ruhsatını İmam Çağdaş olarak vermiş” dedi.

Haberin Devamı

Zeki GÜNAY/GAZİANTEP/DHA