Eğitim - Kariyer İmam hatipli Azra LGS’de Türkiye birincisi oldu

İmam hatipli Azra LGS’de Türkiye birincisi oldu

Paylaş
İmam hatipli Azra LGS’de Türkiye birincisi oldu

Adana’da Çukurova Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Azra Kargı (14), Liseye Geçiş Sınavı'nda (LGS) tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincilerinden oldu

Adana’da Çukurova Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Azra Kargı, sınava giren yaklaşık 1 milyon öğrenciden 18 kişinin tam puan aldığını söyledi.

Haberin Devamı

Azra Kargı, birinci olan tek imam hatip öğrencisinin kendisi olduğunu söyleyerek "İmam hatipliler adına iyi bir şey yaptığım için mutluluk duyuyorum. İmam hatipleri yükseltmek, bu konuda insanların düşüncelerini değiştirebilmek benim için çok önemliydi. İmam hatiplerin bu ülkedeki önemini anlayamayan insanlar var. Bu ülke ayakta durabiliyorsa bence imam hatipliler sayesinde ayakta durabiliyor" " dedi.

'GECE YARILARINA KADAR ÇALIŞMADIM'

İleride doktor olmayı hayal ettiğini ancak lisede bu fikrinin değişebileceğini anlatan Azra Kargı şöyle devam etti: "İnsanlara yararlı olmak, özellikle ülkeme yararlı olmak benim için çok önemli. Çalışırken en büyük prensibim 'Öyle bir çalışacaksınız ki soru hazırlayan heyete şans bırakmayacaksınız' düşüncesiydi. Onlara 'Siz ne sorarsanız sorun ben zaten yapabilirim' diyeceksiniz. Gece yarılarına kadar çalıştığım hiç olmadı, her zaman düzenli çalışmaya gayret ettim."

Haberin Devamı

'BU BAŞARI TESADÜFİ DEĞİL'

Kızı Azra’ya hiçbir zaman ders çalışmasını söylemediklerini ifade eden baba Beşir Kamil Kargı da şunları kaydetti:

"Ders çalışması için hiçbir zaman zorlamadık. Tam tersine ’Kızım yeter artık bu kadar ders çalıştığın. Gel bizimle çay iç, meyve yiyelim, birlikte oturalım’ demişizdir. Bu başarı tesadüfi bir başarı değil. Biz aile olarak çok özen gösterdik. Beslenmesinden hayatına kadar her şeyi ile ilgilendik. Sonrasında gönderdiğimiz okullarda da öğretmenleri çok ilgilendi. Çukurova Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu’nda çok güzel bir ortamı oldu. Burada öğretmenlerimiz gerçekten çok ilgilendiler ve başarı geldi."

DHA-AA