Gündem İmamlardan 900'lü hat tepkisi

İmamlardan 900'lü hat tepkisi

Paylaş
İmamlardan 900'lü hat tepkisi

Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (DİVES) Genel Başkanı Lokman Özdemir, cami minarelerinde kurulan baz istasyonlarının 900'lü hatlara da hizmet vermesinden rahatsız olduklarını söyledi

Lokman Özdemir, haberleşme şirketlerinin kar hırsları, apartman yönetimlerinin 3-5 kuruş karşılığında izin vermesi ve yerel merkezi yönetimlerin umursamazlıkları nedeniyle baz istasyonlarının hiçbir kural ve standarda bağlı olmadığını belirtti.

700'DEN FAZLA CAMİDE BULUNUYOR


Baz istasyonlarının neredeyse her 10 metre aralıkla resmi kurumların, okulların, vakıf binalarının yanı başına, cami minarelerine sağlık açısından sakıncalı olmasına rağmen sınırsızca yerleştirildiğini kaydeden Özdemir şöyle konuştu: "Baz istasyonları yaşam alanlarının dışına çıkarılmalıdır. Türkiye genelinde 700’den fazla cami minarelerinde baz istasyonu kurulmuştur.

MİNARE BAŞINA 5 BİN DOLAR


Bu protokole göre Ankara, İstanbul ve İzmir’de kurulan baz istasyonu için cep telefonu şirketleri her minare için 5 bin dolar ödemektedir. Diğer illerde ise ücret 3-4 bin dolar arasında değişmektedir. Minarelerde elde edilecek gelirin yüzde 46’sı derneği olan camiler, yüzde 3’ü hazineye aktarılacak.

Derneği olmayan camilerin payı müftülüklere verilecek, müftülükler geliri amaç dışında kullanmayacak. Baz istasyonları sağlığın yanı sıra inanç yönünden zararlı ve sakıncalıdır. Cami minarelerinde kurulan baz istasyonu 900’lü hatlara da hizmet vermektedir.

Kötü niyetli insanlar bu hatları arayarak cinsel içerikli sohbet etmektedir. Cami minarelerinde baz istasyonu aracılığıyla 900’lü hattı kullanarak kötü amaçlara hizmet etmiş bulunmaktadır. Baz istasyonları iptal edilmediği takdirde işin takipçisi olacağız."