Ekonomi İmar Barışı için son günler

İmar Barışı için son günler

Paylaş
İmar Barışı için son günler

İmar Barışı’na 8 Haziran’dan itibaren 6.3 milyon kişi başvurdu. 4 milyar 1 milyon liralık Yapı Kayıt Belgesi verildi. 13 milyon konut ve işyeri için tapu şansında süre ise, 31 Ekim’de doluyor.

Türkiye genelindeki 13 milyon tapusuz konut ve işyerinin imar sorununu ortadan kaldırmak için 8 Haziran’da İmar Barışı başlatılmıştı. Bugüne kadar 6.3 milyon başvuru oldu ve 4.1 milyar lira da para toplandı. Hâlâ başvurusu yapılmayan 7 milyon yapı daha var. Başvuruda süre ise daralıyor. Konut ve işyerinize tapu alabilmek için son gün 31 Ekim.

Haberin Devamı

BİNANIN VASFINI BİLİN

Sivas’ta dün konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Süreyi uzatma düşüncemiz yok” dedi. Binanın basit yapı mı, villa mı, apartman mı olduğunu tespit etmeden başvuru yapılmaması gerekiyor. Belediye veya valiliğe başvurarak binanın sınıfını öğrenmek, yoksa bu işleri bilen teknik mühendislik ya da danışmanlık şirketinden binanın vasfını belirleyen bir rapor almak gerekiyor.

ÖDEMELER 31 ARALIK'A KADAR

31 Aralık’a kadar da Yapı Kayıt Belgesi ödemeleri yapılabilecek. Düzenlemeden; 31 Aralık 2017’den önceki ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapılar faydalanabilecek. Yapı Kayıt Belgesi bedeli, arsanın emlak vergi değeri ile yapının maliyeti toplanarak hesaplanıyor.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

PTT şubelerinden alınan e-Devlet şifresi ile ‘www.turkiye.gov.tr’ adresine veya ‘e-Devlet’ mobil uygulamasına giren vatandaşlar, burada yer alan kurumlar bölümünden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait sayfaya erişebiliyor. Sayfaya giriş yapan yapı sahipleri, ‘İmar Barışı Başvuruları’ bölümüne girdikten sonra istenilen bilgileri doldurarak başvurularını tamamlıyor.

Haberin Devamı