Gündem 'İmdat Polis' hattının avukatı polis kurbanı oldu

'İmdat Polis' hattının avukatı polis kurbanı oldu

Paylaş
'İmdat Polis' hattının avukatı polis kurbanı oldu

İstanbul Barosu bünyesindeki, kamuoyunda "İmdat Polis" hattı olarak bilinen "İşkence ve Kötü Muamele ile Mücadele Kurulu" üyesi iki avukat, polisin şiddetine maruz kaldı. Avukatlardan birinin eli kırıldı.

İstanbul Levent'te eylem yapan işçilere polisin müdahale etmesi üzerine, işçiler, geçtiğimiz günlerde kurulan "444 155 9" nolu "İmdat Polis" hattını aradı. Bunun üzerine kurulda görevli avukat, Şükriye Erden, işçilere polisin müdahalesinin bulunduğu Levent'e geldi.

Haberin Devamı

Ancak avukat, işçilere yönelik polisin kötü muamelesini önlemesi bir yana, kendisi de polis şiddetinin hedefi haline geldi. Polisin cop darbeleri ile avukat Şükriye Erden'in eli kırıldı. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan avukat Erden, 3 hafta iş görmez raporu aldı ve eli alçıya alındı. Hukuki yardım için olay yerinde bulunan Avukat Taylan Tanay da polis şiddetinden nasibini aldı.

İşçilerin de yaralandığı polis müdahalesinde 1 işçi ise hastanelik oldu ve olay yerine gelen ambulans ile Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olayla ilgili açıklamada bulunan Avukat Şükriye Erden, "Alacakları ödenmeden işten çıkartıldıkları için Levent'te eylem yapan işçileri, polisin saldırısına uğrayınca hukuki yardım için oraya gittim. Orada aynı saldırıya ben ve avukat arkadaşım Taylan Tanay da maruz kaldı. Saldırı emrini veren Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürü ile savcı hakkında gerekli yasal işlemler için Pazartesi günü başvuruda bulunacağız" diyerek başına gelenleri anlattı.

Avukat Taylan Tanay da, "Bize yönelik saldırı emrini bizi tanıyan Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürü verdi. Kendisinden şikayetçi olacağız. Biz 'İşkence ve Kötü Muameleye Karşı Mücadele' için komisyonda görevliyiz, bu şiddet olayını bize yönelterek bizleri yıldıracaklarını düşünenler varsa yanılıyorlar. Baro yöneticimiz de saldırının yapıldığı Levent'e gelerek, orada gerekli tespitlerde bulundu. Bu saldırının sorumlusu polislerle ilgili her türlü yasal işlemi pazartesi başlatacağız" diye konuştu.

İşkence ve Kötü Muamele ile Mücadele Kurulu" üyesi avukat Şükriye Erden'in polisin saldırısına uğraması üzerine Baro Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Özlem Aksungar da olay yerine giderek, durumu tespit etti ve tutanağa geçirdi.

Haberin Devamı

CNNTÜRK