Ekonomi IMF gelecekten umutlu

IMF gelecekten umutlu

Paylaş
IMF gelecekten umutlu

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, küresel düzelmenin beklenenden güçlü olduğunu söyledi

Strauss-Kahn, Tokyo’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Çin ve diğer gelişmekte olan Asya ekonomilerinin, beklenenden daha hızlı ve güçlü küresel toparlanmaya öncülük ettiğini ifade etti.

Gelişmekte olan piyasalara akan sermayenin varlık balonlarına yol açabileceği uyarısında bulunan Strauss-Kahn, "bu toparlanma fazla kırılgan olabilir, bu yüzden ihtiyatlı olmalıyız" dedi.

IMF Başkanı Strauss-Kahn, hükümetlerin yaptıkları büyük harcamaların dünyayı başka bir Büyük Buhran’dan korumasına rağmen, küresel ekonominin karşı karşıya olduğu en önemli riskin, bu teşvik paketlerinin azaltılmasının ve borç yükünün çözümünün nasıl ve ne zaman yapılacağına karar vermek olacağını belirtti.

Birçok ülkede büyümenin halen hükümetlerin ekonomiyi teşvik paketleriyle desteklediğine dikkati çeken Strauss-Kahn, kamu tedbirleri ihtiyacını dengelemede yeteri kadar güçlü özel talebe sahip olunmadığı sürece, bu teşvik önlemlerinin çekilmemesi gerektiği önerisinde bulundu.

Hükümetlerin yüksek seviyelerdeki borçlarının üstesinden gelmesinin öncelikli konusu olacağına işaret eden Strauss-Kahn, IMF’nin, bu yıl için küresel büyüme tahminini artıracağını düşündüğünü de sözlerine ekledi. IMF geçen yıl Ekim ayında 2010 yılı için küresel büyüme tahminini yüzde 3,1 olarak açıklamıştı.

Haberin Devamı