Ekonomi 'IMF ile anlaşma yapılsa Türkiye yüzde 6-7 büyür'

'IMF ile anlaşma yapılsa Türkiye yüzde 6-7 büyür'

Paylaş
'IMF ile anlaşma yapılsa Türkiye yüzde 6-7 büyür'

HSBC Başekonomisti Murat Ülgen, “IMF ile anlaşma yapılırsa büyüme yüzde 6-7 olur. Türkiye'nin işsizliği azaltmak için bu büyümeye ihtiyacı var” dedi

İSTİHDAM İÇİN GEREKLİ

Haberin Devamı

HSBC Gelişmekte Olan Avrupa ve Güney Afrika Bölgesi Başekonomisti Murat Ülgen, bu göreve getirilmesinden sonraki ilk basın toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıda 2010 tahminlerini açıklayan Ülgen, IMF’siz senaryoda Türkiye’nin yüzde 3-4 arası büyümesinin beklendiğini belirtti. Murat Ülgen, “Ancak Uluslararası Para Fonu (IMF) ile anlaşma yapılırsa, bu büyüme yüzde 6-7’lere çıkabilir. Türkiye’nin de gençlerine iş yaratmak için her yıl bu oranlarda büyümeye ihtiyacı var” dedi.

HEM KAYNAK HEM GÜVEN

IMF anlaşmasının hem kaynak hem de güven unsuru açısından önemi olduğuna dikkat çeken Ülgen şöyle konuştu: “Hem hizmet sektöründe hem de sanayide istihdam artışı için yatırıma, yatırım için de kaynağa ihtiyaç var. Türkiye kendi dinamikleriyle kaynak yaratamıyor. Kaynak bulması gerekli. IMF kredisi bu açıdan önemli. Ayrıca IMF anlaşması, gerek doğrudan yabancı sermayenin gerekse de piyasa oyuncularının güven unsurunu pekiştirecektir.” Ülgen, ayrıca, bu yıl için yüzde 7-8 enflasyon tahmininde bulundu.

Haberin Devamı