Bilim - Teknoloji İmkansıza yakın 5 "görev"!
Paylaş
İmkansıza yakın 5 "görev"!

Oyunlarda sizden istenen pek çok görev var. Ama bu 5 görevi tamamlamak, neredeyse imkansız!

Oyunlardaki başarılarımız için bize verilen küçük "ödüller", bağımlısı olduğumuz oyuna bizi daha da bağlıyor. Ancak bazı "başarılar" (İngilizcesiyle "achievement") var ki bunlara ulaşmak, diğerlerinden çok daha zorlu yollardan, saatler ve hatta günler süren uğraşlardan geçiyor! İşte bunlardan 5'i.

Haberin Devamı

Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter – World Champion (Xbox 360)

Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter'ın oldukça yaşlı bir oyun olduğunu belirtmeden başlamayalım. Ancak oyundaki World Champion (Dünya Şampiyonu) başarısına ulaşabilmek için öncelikle oyunun evrensel sıralamasında 1. sıraya yükselmeniz gerekiyor. Bunun yanında bu başarının kilidini açmak, en iyinin de en iyisi olmanızı gerektiriyor.

Başarının kilidini 2010'da açan oyuncular, oyunu 7/24 neredeyse kesintisiz olarak 4-6 hafta oynadıklarını söylüyorlar.

Super Meat Boy – Every "_____ Boy" Achievement (Steam)

Zaten çok zor olan bir oyunu daha da zor yapmak isterseniz, ortaya bir "başarı listesi" çıkarmanız ve oyunu ölmeden bitirmeyi şart koşmanız yeterli.

Haberin Devamı

Steam'a göre oyuncuların yüzde 0.6'sı ile yüzde 1'i arasında bir bölümü, bu başarılara ulaşmış bulunuyorlar. Ancak bu oyuncuların büyük bölümünün hile yaptığını söylememiz gerekiyor.

Indie oyun hakkında hiçbir şey bilmiyor olabilirsiniz, ancak bu videoyu izleyerek onda başarıların kilidini açmanın çocuk oyuncağı olmadığını görebilirsiniz.


Final Fantasy VII – Materia Overlord (Steam)

Final Fantasy VII – Materia Overlord (Steam)

Oyunda tek bir "Materia"da uzmanlaşmanız, saatlerinizi alabilir. Ancak başarıya ulaşmak için hepsinde uzmanlaşmanız gerekiyor. Enemy Skill adındaki yeteneği karşınızdaki yaratıklardan öğrenmeniz gerekiyor. Bu yetenekte uzmanlaşmak, mümkün olan tüm yetenekleri öğrendiğiniz anlamına geliyor. Bazı yetenekleri atlayabilirsiniz, ancak tek bir hata başarıya ulaşamamanız demek.

Rock Band 2 – The Bladder of Steel Award (Xbox 360/PlayStation 3)

Bu ilginç isimli başarıya ulaşabilmek için Endless Setlist 2'yi bir kere bile duraklamadan, herhangi bir şarkıda hata yapmadan çalmanız gerekiyor. Başarıya ulaşmak için 6 saatten fazlasını harcamaya hazırlanın. Yanlışlıkla Start düğmesine mi basıp oyunu duraklatmanız, kaybetmeniz anlamına geliyor.

Yanınızda birkaç arkadaşınız varsa başarıya ulaşmanız daha kolay, ancak arkadaşlığınızın zarar görme ihtimali de var!

Garry's Mod – Yes, I am the real Garry! (Steam)

Haberin Devamı

Steam'in en popüler oyunlarından birinde ortaya çıkan bu eşsiz başarının kilidini açmak için Garry's Mod'un mucidi Garryman'ın oynadığı sunucuya bağlanmanız gerekiyor.

Garry'nin Steam'de sizi arkadaş olarak ekleme ihtimali düşük, bu yüzden onun nerede olduğu kendiniz bulmanız gerekecek. Daha kötüsü Garry'yi oyun oynarken ve hatta Steam'de bulma ihtimaliniz çok düşük.

Resimlerle: Dünden bugüne oyun konsolları!

Kaynak: CHIP Online