Ekonomi İMKB'de büyük operasyon

İMKB'de büyük operasyon

Paylaş
İMKB'de büyük operasyon

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, borsada manipülasyon yaptığı iddia edilen 35 kişi gözaltına alındı

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, borsada manipülasyon yaptığı iddia edilen 35 kişi gözaltına alındı. Eski milli kaleci ve şu anki Milli Takım kaleci antrenörü Engin İpekoğlu da gözaltına alınanlar arasında... İpekoğlu "Neden gözaltına alındınız?" sorusunu, "Gözaltı değil ifade vermek için getirildim" diye yanıtladı.

17 yaş altı Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Ustaömer'in de gözaltına alınanlar arasında bulunuyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda(İMKB) manipülasyon yapıldığı iddiasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 35 kişiyi gözaltını alındı.

Haberin Devamı

Sabah saatlerinde Sarıyer, Beşiktaş ve Başakşehir'de düzenlenen operasyonla gözaltına alınan şüpheliler arasında iş adamı, broker ve aracı kurum çalışanlarının da bulunduğu öğrenildi.

Gözaltına alınanlar isinmler arasında A Milli Takım Antrenörü Engin İpekoğlu, 17 yaş altı Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Ustaömer, eski futbolcu Mecnur Çolak ile oğlu Adnan Çolak da bulunuyor.

Öte yandan şüphelilere ait aralarında Ferrari, Porsche, BMW ve Mercedes gibi lüks otomobillere de soruşturma kapsamında el konuldu. Sayıları 8 olan araçlar Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün otoparkında tutuluyor. Yetkililer, işlemlerin devam ettiğini sorgulamanın henüz başlamadığını belirtti.

Soruşturma kapsamında gözaltı sayısının artacağı ifade edildi.

Haberin Devamı

Profesyonel sporculuk yaptığı dönemde hem Beşiktaş hem de Fenerbahçe'nin de kaleciliğini yapan Enigin İpekoğlu, geçen yıl Guus Hiddink'in Milli Takım Teknik Direktörlüğü'ne getirilmesiyle A Milli Takım Antrenörü olmuştu.

Şenol Ustaömer de Trabzonspor ve Fenerbahçe takımlarında oynamış ve 22 kez milli olmuştu. Ustaömer, halen 17 yaş altı Milli Takım Teknik Direktörü oarak görev yapıyor.