Faik Gürses İmparator
HABERİ PAYLAŞ

İmparator

Haberin Devamı

Diyelim ki 20. saniyede Cernat, 25. dakikada önce Shelton sonra da Cernat, Karabükspor gollerini attı. Sonuç yine Galatasaray adına farklı biterdi. Çünkü rakip takım kalabalık da olsa savunma yapmasını bilmiyor. Galatasaray hep öne oynadığı için kalabalık savunmaya karşı hem pozisyon buluyor hem de girdiği gol pozisyonunu fileyle buluşturuyor.

Bu iki takım arasındaki futbol felsefesi, sonucu sürekli Galatasaray adına değiştirir demektir. Karabükspor’un 3-5 taraftarının istifa diye bağırıp Yücel İldiz’in bırakmasından sonra Lacivert-Kırmızılı takımın kimyası bozulmuş. Üzülerek söyleyeyim ki, Bülent Korkmaz dahil artık Karabükspor’un toparlanışını hiçbir teknik direktör göremez.
[[HAFTAYA]]

Fatih hoca için durum farklı. Çünkü geçen yıl taraftarını dokuz doğurtan takımın yerine bu defa dokuzuncu zafer haftasıyla eski rekorunu egale eden bir takım gelmiş. Bu kadar değişikliği yapıp bir takım yaratmak takım da yaratmanın ötesinde arkadaşlık ve uyumu sağlamak bireylerini bir aile pozisyonuna sokmak kolay iş değildir.

Bu konuda roman yazabilirsiniz. Ancak Fatih Terim’in yazdığı futbol hikayesi Galatasaray’ın alın yazısı olmuştur. 2000 ruhunu 20 maçta yakalamak öyle kolay bir teknik direktör becerisi değildir. Her yenilgi sonrası demeç veren hocaları görüyoruz: “Bu maçı unuttuk önümüzdeki 90 dakikaya bakıyoruz.” Galatasaray için bu masal devri kapanmıştır.

Artık kazandığı maçtan sonra önünde bir maçı daha kazanan bir Galatasaray yaratılmıştır. ‘İmparator’ deyin, ‘mimar’ deyin, ‘mühendis’ deyin, ‘işçi’ deyin ne derseniz deyin. Çarp, böl, topla, eşittir: Galatasaray.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder