Yaşam İmparatorun sırrı

İmparatorun sırrı

Paylaş
İmparatorun sırrı

Roma İmparatoru Jül Sezar'ın daha iyi görünmek için vücudundaki tüyleri ağda yaptırarak yok ettiği ortaya çıktı

Latince adı Gaius Julius Caesar olan Jül Sezar, Milattan Önce 100 yılında doğmuştu. Milattan Önce 49 ve 44 yılları arasında Roma İmparatorluğu’nu bir diktatör olarak yönetmişti. Dünya tarihinin en etkili liderlerinden olan Jül Sezar aynı zamanda çok büyük bir askeri dehaydı.

Haberin Devamı

Tarihçiler, Jül Sezar’ı askeri yetenekleri nedeniyle Büyük İskender, Cengiz Han ve Napolyon Bonapart ile eş değerde görüyor. Jül Sezar, Roma topraklarını Atlas Okyanusu’na kadar genişletmişti ve aynı zamanda İngiltere’nin Romalılar tarafından ilk işgalini gerçekleştirmişti. Uyguladığı taktiklerle tam bir savaşçıydı.

Türk Tarih Kurumu yayınladı

Bize askeri yetenekleriyle tanıtılan diktatör Sezar’ın aynı zamanda kişisel bakımına çok önem veren bir erkek olduğu ortaya çıktı. Latince’den tercüme edilen ve Türk Tarih Kurumu tarafından yayınlanan “On İki Caesar’ın Yaşamı” adlı kitapta diktatörün bu özelliği şöyle anlatılmış: “Boylu boslu, beyaz tenli, düzgün yapılı, tombul yüzlü olan Sezar canlı kara gözlere sahipti. Kişisel bakım konusunda çok titizdi. Öyle ki yalnız saçını özenle kestirip sakalını tıraş etmekle kalmıyor, bazılarının eleştirdiği gibi ağda da yaptırıyordu.”

Haberin Devamı

Maçolar: Ağda delikanlıyı bozar

Sezar’ın daha iyi görünmek için ağda yaptırarak tüylerini yok ettirmesi, günümüzün maço erkeklerini de kızdıracak nitelikte. Çünkü bugün de başta modeller olmak üzere bazı erkekler, vücutlarındaki tüyleri yok ettiriyor. Ama çoğu kişi “Erkek adam ağda yaptırır mı?” diyerek buna karşı çıkıyor.

Maçolar ise “Tüylerin yok edilmesi delikanlıyı bozar” diyerek tepki gösteriyor. Türk Tarih Kurumu’nun yayınladığı kitap, Sezar’ın eşlerinden biri tarafından aldatıldığını da yazıyor. Sezar, sırayla üç evlilik yapmış. Cornelia, Pompeia ve Calpurnia Pisonis ile dünyaevine girmiş. Ancak ikinci eşi Pompeia, Sezar’ı halk temsilcisi Publius Clodius ile aldatmış. Publius Clodius bir dini tören sırasında kadın kıyafetine bürünüp Pompeia’ya yaklaşmış. Bu, Roma’da dilden dile yayılmış. Dedikoduyu duyan Sezar, Pompeia’yı boşamış.

Kleopatra halı içinde saraya girdi

Roma Senatosu ise dini törende aşka dalan Publius Clodius hakkında soruşturma açmış. Sezar, antik Mısır Kraliçesi Kleopatra ile de aşk yaşamıştı. İhtiraslı Kleopatra bir halı içinde sarayına girdiği Sezar’ı kendine aşık etmiş.

Sezar’dan çocuğu olan Kleopatra, Mısır ve Roma’yı birleştirmek istiyordu. Milattan Önce 44’te Sezar öldürülünce hayali suya düştü. Sezar’ı öldürenler arasında “Oğlum” dediği Brütüs de vardı. İmparator son nefesini verirken eli bıçaklı manevi oğluna “Sen de mi Brütüs” diye şaşkınlıkla sormuş.

Haberin Devamı