Tamer Heper İmtihan sorusu
HABERİ PAYLAŞ

İmtihan sorusu

Haberin Devamı

Eşim ve ablasına iki daire miras kaldı. Dairelerden birinin değeri 150 bin TL, diğerinin değeri 120 bin TL. Şimdi bu iki daireyi aralarında paylaşacaklar. Ancak değerlerin eşitlenmesi için 150 bin TL’lik daireyi alan, 120 bin TL’lik daireyi alana kaç lira vermeli? ● Y.C.

Ben üniversite imtihanına gireli tam 50 sene olmuş. Ama üniversite imtihanında olsun, okuduğum İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki sınavlarda olsun böyle zor sorularla karşılaşmadım. Sanki ÖSS, LYS ve adını daha bilmediğim ve de her sene sistem değiştiği için adlarını bilemeyeceğim bir sürü imtihanda sorulan sorulardan biri gibi.

Özellikle şaşırtmaca vermek için sorulmuş gibi. Yani o imtihan heyecanı ile imtihana giren diyecek ki: Tabii ki 30 bin TL vermesi gerekir çünkü arada 30 bin TL fark var. Ama bunu söyleyen yandı, bu soru gitti.

Aradaki farkın yarısını vermek gerekir, yani 150 bin TL’lik daireyi alan 120 bin TL’lik daireyi alana 15 bin TL verecek. Böylece 150 bin TL’lik daire 135 bin TL inecek, 120 bin TL’lik daire de dengelenerek 135 bin TL’ye gelecek. Bu tür işlerde taraflar biraz da anlayışlı olacak. Ne de olsa kardeşler, işi ihtilafa dökmeden halledecek. Ama öyle görüyorum ki neticede çok büyük rakamlara ulaşmayan bu mesele ihtilafa düşülmeden halledilebilecektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder