Siyaset İnce: Türkiye faşizme gidiyor
Paylaş
İnce: Türkiye faşizme gidiyor

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Türkiye'nin faşizme doğru gittiğini ileri sürdü

Muharrem İnce, Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne bağlı Altınova Beldesi'ndeki ‘5'inci Altın Kumsal Kültür ve Sanat Günleri'nin kapanışına katıldıktan sonra CHP Ayvalık İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti.

Ziyarete, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüsnü Erol'un yanı sıra Ayvalık, Küçükköy ve Altınova'nın CHP'li belediye başkanları, Balıkesir il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri, parti ilçe yöneticileri ile üyeler katıldı.

Referandumdan ‘Evet’ sonucunun çıkmasının, AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümdarlığının onaylanması anlamına geleceğini ileri süren Muharrem İnce, “Türkiye'deki solcuları uyarıyorum.

Türkiye, faşizme doğru gidiyor. Eğer bu hükümetin biat kültüründen ve kötü yönetiminden kurtulmak istiyorsanız, 12 Eylül'de ‘hayır' oylarınızla ve sonrasındaki genel seçimlerde CHP'yi yüzde 40 ile tek başına iktidara taşımak sizin elinizde. Bunu yapabileceğinizden şüphe duymuyoruz” diye konuştu.

AK Parti'nin hazırladığı anayasa değişikliğinin Kenan Evren dönemindeki darbe anayasasından daha kötü koşulları içerdiğini ileri süren İnce, ılımlı sağcılar ile solun diğer kesimindeki tüm seçmenleri, referandumda ‘hayır’ demeye çağırdı.

Milletvekili dokunulmazlıklarına da değinen İnce, “Bu ülkede profesörler, gazeteciler, doktorlar, üst düzey askerler sabahın köründe yargılanmak üzere evinden alınabiliyor.

Ama bir milletvekili alınamıyor. Çünkü dokunulmazlığı var. Biz dokunulmazlığın kaldırılmasını ve zanlı olan herkesin yargılanmasını istiyoruz. Bunun için de oylarınızla CHP'ye destek verin” dedi.

Tuncel YILMAZ/Balıkesir (DHA)

Haberin Devamı