Siyaset İnce'den Arınç'a yanıt: Organizasyon çok daha yukarılarda hazırlanmış
Paylaş
İnce'den Arınç'a yanıt: Organizasyon çok daha yukarılarda hazırlanmış

CHP Grup Başkanvekili İnce, Bülent Arınç'ın kendisiyle ilgili sözlerine yanıt verdi: "Arınç'ın şahsıma yönelik tutanaklara yansıyan sözlerinden anlıyoruz ki organizasyon çok daha yukarılarda hazırlanmış"

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın kendisi hakkındaki iddialarına ilişkin, "Arınç’ın şahsıma yönelik tutanaklara yansıyan sözlerinden anlıyoruz ki organizasyon çok daha yukarılarda hazırlanmış" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

İnce, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile dün TBMM Genel Kurulu’nda yaşadığı tartışmaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. "AKP döneminde AKP’ye muhalif olan, biat etmeyen öğrenci, çiftçi, hakim, doktor, general, öğretim üyesi, milletvekili kim varsa vicdansızca, acımasızca ve alçakça saldırılara maruz kalmıştır" iddiasında bulunan İnce, şunları kaydetti:

"Sayın Arınç’ın dün TBMM Genel Kurulu’nda şahsıma yönelik söylediği iftiranın aylardır peşindeyiz. Bugüne kadar böylesi tezgahı çok daha alt seviyelerde birilerinin kurguladığını düşünüyordum. Arınç’ın şahsıma yönelik tutanaklara yansıyan sözlerinden anlıyoruz ki organizasyon çok daha yukarılarda hazırlanmış. Şimdi Sayın Arınç’ı bu tezgahın arkasında olmadığını kanıtlamaya davet ediyorum.

Haberin Devamı

Hakkında HSYK’ya şikayette bulunduğum Savcının da, benim de dokunulmazlığımı kaldırsın, o savcı da bana isnat ettiği iftirayı kanıtlasın. Kanıtlayamıyorsa o savcının orada kimin adına görev yaptığını itiraf etsin. AKP’nin kurum, kişi, sektör, yaşlı, çocuk, genç ayrımı yapmaksızın herkese her türlü iftirayı atması konusunda halkımızın bir kanaati oluşmuştur. Bu tezgahtan korkacak en son kişi Muharrem İnce’dir."

-"Hesabını soracağım"-

Arınç’ı, bahsettiği telefon mesajlarının hangi telefonda kayıtlıysa bulmaya ve kanıtlamaya davet eden İnce, "Ancak, Sayın Arınç bilmelidir ki, iftira atıp kürsüden de kaçamayacaktır. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağım, ister dokunulmazlığımı kaldırın, ister kaldırmayın, söylediğiniz sözlerin, bu çirkin iftiranın ve kurgunun bu tezgahın hesabını soracağım" dedi.

CHP’li İnce, ihaleye fesat karıştırmak, özel evrakta sahtecilik, resmi evrak ve kayıtlarda sahtecilik, kamu taşıma biletlerinde kalpazanlık, zimmet, nitelikli zimmet, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak, suçu ve suçluyu övmek, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek gibi suç isnatlarıyla Başbakan ve Bakanlar hakkında düzenlenen fezlekelerin bulunduğunu öne sürerek, "Sayın Arınç; benim hakkımda düzenlenen fezlekeye inanıyorsa, Başbakan hakkında düzenlenen kamu taşıma biletlerinde kalpazanlık, zimmet fezlekelerine de inanıyor demektir" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

"Arınç’ın mantığına göre benim hakkımdaki fezleke inandırıcı ise, Başbakan kalpazan ve zimmet suçunu işlemiş birisidir" iddiasında bulunan İnce, şöyle devam etti:

"Arınç benim hakkımda düzenlenen fezleke nedeniyle istifa etmem gerektiğini söylüyor. 10 yıldır bilet kalpazanlığı, resmi evrakta sahtecilik ve zimmet fezlekeleri hakkında neden susuyorsun, neden istifa isteyemiyorsun? Ayrıca benim için yapılan iftiralara gösterdiğiniz duyarlılığı bir kez de Wikileaks belgelerinde sapık diye adı anılanlar için gösterirseniz belki inandırıcı olabilirsiniz. Buradan kendisini ve partisini yürekli olmaya davet ediyorum."