Siyaset İnce'den taciz iddialarına Felak sureli yanıt
Paylaş
İnce'den taciz iddialarına Felak sureli yanıt

Taciz iddialarıyla ilgili konuşan İnce, Felak suresinin 'Hasetçinin kötülüğünden, yarattıklarının şerrinden sabahı ortaya çıkartan rabbe sığınırım' bölümünü hatılatıp, "Ben önce adalete sığınırım, sonra da Allah'a sığınırım. Yapacağım bir şey yok" dedi

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova’da okullardaki serbest kıyafet uygulamasını eleştirerek, "Siyaset artık çocuk bedeninden oy devşirmeye dönüşmüştür" dedi.

>>> MECLİS'TE CİNSEL TACİZ KAVGASI

Kendisi ile ilgili taciz iddialarıyla ilgili de konuşan İnce, Felak suresinin ’Hasetçinin kötülüğünden, yarattıklarının şerrinden sabahı ortaya çıkartan rabbe sığınırım’ bölümünü hatılatıp, "Ben önce adalete sığınırım, sonra da Allah’a sığınırım. Yapacağım bir şey yok" dedi.

Partisinin Yalova İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenleyen Muharrem İnce, Türkiye’nin NATO’dan talep ettiği Patriot Savunma Sistemiyle ilgili değerlendirme yaptı. İnce, "Patriot füzelerinde maliyet bizim, tetik NATO’nun. Kurbanlık üretemedik, Angus ithal ettik. Samanı saklayamadık, saman ithal ettik. Ve en son NATO Genel Sekreteri Rasmussen’in patriotların komutasının NATO’da olacağını, maliyetinin ise Türkiye tarafından karşılanacağını söylediğinde inanın dudaklarım uçukladı" dedi.

YÜCE DİVANDA HESABINI VERECEKLER

Konuyla ilgili Hüseyin Çelik’in başka Başbakan’ın başka şeyler söylediğini kaydeden İnce, şöyle devam etti:

"Orada İsrail’i korumak için yaptıkları ve Anayasa’ya rağmen yaptıkları, Anayasa’ya karşı çıkarak yaptıkları. Bunun hesabını bir gün yüce divanda verecektir. Bunu böyle bilsin herkes. Anayasa’nın 92’nci maddesi çok nettir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yurtdışına çıkışı ya da yabacı silahlı kuvvetlerin Türkiye’ye girişi meclisin iznine tabidir. Oradaki tesis NATO tesisi değildir bir Amerikan tesisidir. Ve Amerikan tesisinde Amerikan askerleri vardır ve bu anayasaya aykırı. Meclis’ten izin alınmadan yapılmıştır. Bu yüce divanlık bir suçtur. Gün geldiğinde bunun hesabını AKP verecek. Türkiye Cumhuriyeti’nin toprakları bir NATO toprağı değildir. Bu ülkenin insanları NATO’nun bir parçası değildir. Biz NATO’ya üye olabiliriz. Bu topraklar bedel ödenerek, kan dökülerek alınmıştır. Bunun bedelini ödeyen insanların torunlarına bu topraklar NATO toprağıdır demek hakarettir. Biz CHP olarak Türkiye Cumhuriyeti topraklarının NATO toprağı olmasını kabul etmiyoruz ve bunu başbakana aynen iade ediyoruz" diye konuştu.

"KAMU DENETÇİSİ, AKP’NİN TEŞKİLAT BAŞKANI GİBİ ÇALIŞACAK"

Muharrem İnce, Türkiye’nin ilk Kamu Baş Denetçisi olarak görevlendirilen Nihat Ömeroğlu’nu da eleştirdi. Ömeroğlu’nun AK Parti’nin teşkilat başkanı gibi görev yapacağını iddia eden İnce, " Yeni bir kamu baş denetçisi atandı. Kamu adına devleti, başbakanı bakanları denetleyecek, hükümeti denetleyecek, idareyi denetleyecek. Bağımsız ve tarafsız olması gereken birisi. Başbakan oğlunun nikah şahitliğini yapıyor. Oğlu Türk Hava Yolları’nda yüksek maaşla çalışıyor. Böyle bir kişi başlarken daha ofsaytla başlar. Bu arkadaş ayrıca Pınarhisar’da hakimlik yapmış. Acaba Başbakan’ın hapishane günlerinde mi onu bilmiyorum. Onu da araştırıyorum. Bu kişiden tarafsız bağımsız olması beklenebilir mi? Kamu Baş Denetçisi AKP’nin teşkilat başkanı gibi görev yapacaktır" diye konuştu.

"OY DEVŞİRME ÇOCUK BEDENİNE KADAR UZANMIŞTIR"

Okullarda kıyafetlerin serbest olmasını da eleştiren İnce, çocuk bedeni üzerinden oy devşirildiğini iddia etti. İnce, "Ne yazık ki siyaset artık çocuk bedeninden oy devşirmeye dönüşmüştür. Kadının giyim kuşamından başlayan oy devşirme çocuk bedenine kadar uzanmıştır. Biz zamanlar ezilmişlerin, mazlumların temsilcisi olduğunu söyleyen başbakan bugün ‘Bırakın herkes ekonomik gücüne göre giyinsin’ diyor. Başbakan bu ülkedeki gelir dağılımında müthiş bir adaletsizlik olduğunu bilmiyor mu? Birileri yüz elbise alırken diğerlerinin bir elbise alamayacağını bilmiyor mu? Önlüğü savunmuyorum ama önlüğün bu ülke şartlarında birçok yararı da vardır. İlk olarak çocukların güvenliğini sağlıyor. Yabancı madde kullanımlarını azaltıyor. Aidiyet duygusunu arttırıyor. Zenginle yoksulu eşitliyordu. Türkiye’de çocukların zorla örtüldüğü bir Türkiye’ye doğru hızla gidiyoruz. Burada sivil topluma ve velilere iş düşmektedir. Anneler sesinizi çıkartın diyorum" dedi.

TACİZ İDDİALARINA FELAK SURESİ İLE YANIT

Hakkındaki taciz iddialarına Felak suresinin Türkçe anlamını söyleyerek cevap veren İnce, "Fincancı katırlarını ürküten herkesin başına kötü şeyler gelebilir. Ben buna hazırlıklıyım ve susmam. Başıma gelecek ne varsa hepsine hazırlıklıyım. Konu benim bilgimde değil. 3 senedir devam eden bir konu. Ben tüm söyleyeceklerimi söyledim. Bundan sonrası avukatımın ilgi alanına giriyor. Size bir surenin Türkçe mealini okuyayım, ‘Hasetçinin kötülüğünden, yarattıklarının şerrinden sabahı ortaya çıkartan rabbe sığınırım’. Ben önce adalete sığınırım. Sonra da Allah’a sığınırım, yapacağım bir şey yok. Ben adalete sığındım. Gidip davamı açtım. Yargı en doğru olanı söyleyecektir. Ne bana inanılsın ne de başkalarına inanılsın."

Ömür ÇİÇEK/YALOVA (DHA)

Haberin Devamı