Gündem İncirlik'te hareketli saatler

İncirlik'te hareketli saatler

Paylaş
İncirlik'te hareketli saatler

IŞİD'e karşı 5 ülkeden koalisyon uçaklarının bulunduğu Adana’daki İncirlik Üssü’nde bugün 06.00-08.00 saatleri arasında yoğun bir hava trafiği görüldü. Suriye’deki hedeflerin karadan vurulması sırasında İncirlik Hava Üssü’nden havalanan savaş uçakları Suriye yönüne doğru uçuş yaptı

Bu ay içerisinde ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunforn ve Hava Kuvvetleri Avrupa ve Afrika Komutanı General Frank Gorenc’in ardından, ABD Hava Kuvvetleri Komutanı General David L. Goldfein de 6 gün önce İncirlik Üssü’ne gelmişti.

Koalisyon güçlerinin Suriye’de IŞİD’e karşı yürüttüğü operasyonları yerinde incelemek üzere İncirlik Üssü’ne geldiği belirtilen General David L. Goldfein, Irak ve Suriye’deki operasyonlarda hava etkinliğinin arttırılması için İncirlik Üssü’ndeki üst düzey askerlerle fikir alışverişinde de bulunmuş, ardından Pentagon çevrelerinden yapılan açıklamada da Türkiye’nin Cerablus hassasiyetlerinin anlayışla karşılandığı ifade edilmişti.

Türkiye’nin bugün başlattığı operasyonun koalisyon ülkeleri ile işbirliği içinde yürütülmesinin, Türkiye’nin BM kararları çerçevesinde meşru bir zemine oturtulmuş olduğuna dikkat çekildi.

DHA