Ekonomi Indesit'ten yeni Ar-Ge merkezi

Indesit'ten yeni Ar-Ge merkezi

Paylaş
Indesit'ten yeni Ar-Ge merkezi

Indesit Company Manisa Soğutucu Fabrikası'nda Ar-Ge merkezini kurdu

2010 yılında pazar payını yüzde 10’a yükselten ve Manisa Soğutucu Fabrikası’ndan 1 milyonuncu ihracatını gerçekleştiren Indesit Company, Türkiye’deki 84'üncü Ar-Ge merkezini kurdu. 5746 sayılı kanun kapsamında faaliyet göstermeye hak kazanan Indesit Company, 26 Şubat’ta düzenlenen törende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan Ar-Ge merkezi belgesini aldı.

Haberin Devamı

Tüm Türkiye’de ihracat gelirini en fazla arttıran firmalar arasında üçüncü, Ege İhracatçı Birlikleri bünyesindeki firmalar arasında ise birinci olan Indesit Türkiye, Manisa Soğutucu Fabrikası’nda kurulan Ar-Ge merkezini faaliyete geçirmeye hak kazandı. 26 Şubat’ta gerçekleştirilen toplantıda Indesit Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Neriman Ülsever, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ar-Ge sertifikasıyla ödüllendirildi. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün yaptığı konuşmada bu belgeyi almaya hak kazanan şirketlerin teşviklerden faydalanabileceğini belirtti.

Indesit Company’nin Manisa Soğutucu Fabrikası’nda, üretim sahası içinde konumlandırılan Ar-Ge merkezinde hepsi Türk 50’nin üzerinde mühendis ve uzmandan oluşan bir ekip çalışıyor.

Indesit Company’nin ürün geliştirme sürecinde öncelik verdiği konular arasında çevreye duyarlılık, kullanım kolaylığı, ergonomik tasarım ve estetik geliyor. Ar-Ge merkezi genel anlamda, Manisa Fabrikası’nda üretilecek yeni ürünlerin araştırma ve geliştirme faaliyetlerine odaklanarak çalışmalarını yürütüyor.

Özellikle 70 cm genişliğinde buzdolabı üretiminde uzmanlaşılırken diğer ürünler için de araştırmalar yapılıyor. Indesit Grubu’nun Türkiye’deki yatırımlarını arttırma ve buradaki varlığını pekiştirme amacıyla Manisa’da kurduğu Ar-Ge merkezi sayesinde Kalite Ödülü’ne layık görülen Manisa Soğutucu Fabrikası’nın Grup içinde ihracat üssü olmasının yanı sıra bir Ar-Ge üssü haline gelmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı

Indesit Company Hakkında

Indesit Company, Avrupa’nın önde gelen solo ve ankastre ev aletleri (çamaşır makinesi, kurutma makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı, derin dondurucu, ocak, fırın ve davlumbaz) üreticilerinden biri. İtalya, İngiltere ve Rusya gibi büyük marketlerde lider konumunda. 1975 yılında kurulan ve 1987’den beri Milano Borsası’nda işlem gören Indesit Company 2009 yılında “2,6 milyar Avro” satış rakamına ulaştı. Indesit Company’nin dünya çapında 16 üretim tesisi (İtalya, Polonya, İngiltere, Rusya ve Türkiye) ve 16 bin çalışanı bulunuyor. Grubun ana markalarını Indesit, Hotpoint-Ariston ve Scholtes oluşturuyor.

BASIN BÜLTENİ

Haberin Devamı