Yaşam İndirimde alışveriş yapma taktikleri

İndirimde alışveriş yapma taktikleri

Paylaş
İndirimde alışveriş yapma taktikleri

Şu sıralar sokakta sık sık elleri kolları poşet dolu halde bir mağazadan diğerine ayağındaki topuklulara aldırmadan koşan kadınlarla karşılaşıyorsanız şaşırmayın

Çünkü hemen hemen tüm mağazalarda indirim var. Bu nedenle de alışveriş listeleri havalarda uçuşuyor, kadınlar kasa kuyruklarında saatler geçiriyor ve kredi kartı ekstreleri en çok bu ay şişmanlıyor.

Haberin Devamı

Alışverişkoliklerin ve mağaza sahiplerinin iple çektiği bu dönemde kadınların yaptıkları en büyük hata telaşa kapılmak. Gerçekten neye ihtiyaç duyduklarını unutup sırf ucuz diye bir sürü gereksiz şey satın almak ve “Çok ucuz, nasıl olsa giyerim” diyerek gardıroplarının derinliklerinde unutacakları kıyafetlerle eve dönmek. Daha bahar alışverişine çıkmadıysanız ve hem kredi kartı ekstrenizin hem de gardırobunuzun yanlış alınmış kıyafetler tarafından istila edilmesini istemiyorsanız aşağıdaki tavsiyelere göz atın.

Önce vitrinlerAlışverişi iki güne bölün. İlk gün “Window Shopping”e çıkın (Vitrinlere göz gezdirin) ve beğendiklerinizi listenize not
edin. Bu işinizi çok kolaylaştıracak.

Dolabınızın röntgenini çekin

Haberin Devamı

Sahip olduklarınızı bilmezseniz nelere ihtiyaç duyduğunuzu da bilemezsiniz. Alışverişe çıkmadan önce gardırobunuzun altını üstüne getirin. İki yıl
önce sokak tezgahından “Belki giyerim” diye aldığınız tişörtten taksitleri henüz bitmemiş çizmeye kadar her şeyin bir listesini yapın. Böylece nelere ihtiyacınız olduğunun da listesini yapmış olacaksınız.

Alışveriş kıyafeti

Alışveriş yaparken farkında olmadan üç saat boyunca yürüyebilirsiniz. Ertesi gün ayaklarınızın su toplamasını istemiyorsanız mutlaka lastik ayakkabı giyin. Soyunma odasında daha az vakit geçirmek için de alışverişe tek parça elbiseyle çıkın. Alışveriş sonrası için bir planınız varsa da yanınızda topuklu ayakkabınızı ve makyaj çantanızı hazır bulundurun.

Klasiklerden vazgeçmeyin

Zamansız parçalara ağırlık verin. Yeni bir jean, siyah bir elbise, uzun bir çizme, bir çift babet, siyah opak çorap gibi... Böyle parçaların etiketlerindeki rakamlar indirim sezonlarında bile çok değişmez ama canınızı sıkmayın, nasıl olsa geleceğe yatırım yapıyorsunuz!

Listenizin olmazsa olmazları

Blazer ceket80’lerin simgelerinden vatkanın da geri dönüşüyle bu geçtiğimiz sezona damgasını vuran blazer ceketlerin fiyatları bu dönem oldukça uygun.
- Blazer ceket denerken kollarınızı başınızın üzerinde uzatın, sonra da önünüzde kavuşturun. Ceketin sırtınızı ya da kollarınızı sıkmadığından emin olun.
- Kısa ceketler kalçaları daha belirginleştirecek, uzunsa örtecektir.

Haberin Devamı


Beyaz elbisenizi aksesuarlarla süsleyin
Beyaz insanı olduğundan daha iri gösterdiği için giymesi cesaret isteyen bir renk ama hafif bronz bir tende güzel durduğu da bir gerçek.
-Beyaz elbisenizi altın ve gümüş renkli ayakkabı ve çantalarla giyebilirsiniz.
-Beyaz elbisenizi renklendirmek için iri, taşlı yüzüklerden, kalın bileziklerden ve süslü kemerlerden yararlanabilirsiniz.


Bir çift siyah bir çift renkli babetHer ne kadar topuklu ayakkabı kadar seksi olmasalar da rahatlıkları
ve kullanım kolaylıklarıyla babetler kadınların vazgeçilmezlerinden olmaya devam ediyor.
-İndirim döneminde bir çift düz siyah bir çift de renkli babet alın. Siyah babeti hem iş hem de günlük kıyafetlerinizle kombinleyebilirsiniz. Renklilerse önümüzdeki bahar ve yaz sezonunu karşılamak için ideal.

Deriye devamGeçtiğimiz sezonun en iddialı parçaları deri pantolonlar bahar aylarında da giyilmeye devam edecek. Bir tane edinmeyi düşünüyorsanız:
-Unutmayın ki, deri kolay genişleyen bir malzeme.
-Doğru bedeni bulmak için soyunma kabininde pantolonunuzu denerken oturun, eğilin hatta bacak bacak üstüne atın.

Haberin Devamı


Jean almadan önce dikkat!“Doğru jean hangisidir?” sorusunun kesin bir cevabı yok ne yazık ki.
Kalçanızı yeterince küçük, bacaklarınızı ise yeterince uzun gösterdiğine inandığınız jean’den en az iki tane edinin.
-Beğendiğiniz jean’in bir beden büyük ve küçüğünü de yanınıza alın. Bu, soyunma kabininde geçireceğiniz vakti azaltacaktır.
-Reklamları fazla ciddiye almayın. Victoria Beckham, Heidi Klum ya da Megan Fox’la aynı marka jean giymeniz kalçanızı da onlarınkine benzetmeyecek.
-Streç kumaşlı jean’lere yönelin. Onları elbiselerinizin ya da tuniklerinizin altına tayt yerine de giyebilir ve farklı bir tarz yaratabilirsiniz.
-Genelde jean’in bedenini tuttursanız da boyunu tutturamazsınız ve bazı jean’lerin tüm özellikleri paçalarındadır. Paçaları orjinaline sadık kalarak düzeltecek bir terziniz yoksa vazgeçin.

Haberin Devamı

Küçük siyah elbise kurallarıKadınlar kendini iyi hissetmedikleri halde bir yere gitmek zorunda kaldıklarında ya da bir davete hazırlanmak için maksimum 10 dakikaları varsa akıllarına hep küçük siyah elbise gelir. Hayat kurtarıcı bu parçayı alırken dikkat etmeniz gerekenlere gelince:
- Siyah küçük elbiseyi tuvaliniz olarak düşünün. Taşlı küpeler, kolyeler, kalın parıltılı kemerler ve dikkat çekici topuklu ayakkabılarla tuvalinizi renklendirebilirsiniz.
-Siyah elbisede kumaş seçimi de çok önemli. Üzerinize oturan ama hafifçe uçuşan elbiselere öncelik verin. Ayrıca zayıf görünme garantisi arıyorsanız mat kumaşları tercih edin.

Pelin Çini / Milliyet