Gündem İnegöl olayları şüphelileri serbest

İnegöl olayları şüphelileri serbest

Paylaş
İnegöl olayları şüphelileri serbest

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde 5 kişinin bıçaklanmasından sonra yaşanan olayların ardından tutuklanan 11 kişi, serbest bırakıldı

İnegöl’de geçen Temmuz ayında yaşanan olaylarda Doğu kökenli vatandaşlar ile İnegöllü yaşayan gençler arasında para anlaşmazlığı yüzünden çıkan tartışmada, iddiaya göre doğu kökenli bir grup arkadaşlarını döven Selahattin Orhan (26), Metin Bayram (36), Şaban Demir (47), Yunus Uyan (39), Eran Vurgun (38) ve İdris Bakır’ı (54) bıçakla ve sopalarla yaraladı.

Olaylardan sonra kaçan şüphelilerden Ş.S. (22), M.S. (31), M.Ş.S. (23), B.S. (19) ve H.S. (36) polis tarafından yakalandı. Bıçaklanma olayının ilçede farklı duyurulması sonucu toplanan yaklaşık 2 bin kişi, gözaltına alınan zanlıların kendilerine verilmesini istedi.

Çıkan olaylarda polis merkezi, belediye binasını taşlayan kalabalık, çoğunluğu polislere ait 21 aracı yakıp hasar verdi. Sabaha kadar süren olaylardan sonra gözaltına alınan 50 şüpheliden mahkemeye çıkartılan Hakan Yılmaz, Yusuf Tetik, İlker Erdem, Emrah Bulut, Erdinç Asar, Adem Ersoy, Okan Şahin, Murat Uslu, Bilal Çoban, Gökhan Buyruk ve Mert Sevgi tutuklanırken diğer şüpheliler serbest bırakıldı.

Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan ve haklarındaki soruşturma devam eden 11 şüphelinin aile ve avukatlarının tahliye talebini değerlendiren 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi, dosyaları inceledikten sonra zanlıların tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.

Hakan ÜZER/Bursa (DHA)