Gündem İnegöl'de çok tehlikeli gerginlik

İnegöl'de çok tehlikeli gerginlik

Paylaş
İnegöl'de çok tehlikeli gerginlik

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Doğu kökenli gençlerle ilçe sakinleri arasında çıkan kavgada 5 kişi yaralandı. Ortalık savaş alanına döndü

Olay, saat 21.30 sıralarında Orhaniye Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Doğu kökenli şoförün kullandığı minibüsün önünü kesen mahalleli gençler, bir daha buradan geçmemesi konusunda uyardı.

TOPLANIP TEKRAR GELDİLER

Çıkan tartışma sonucunda tartaklanan Doğu kökenli genç uzaklaştıktan bir süre sonra beraberinde arkadaşları ile tekrar mahalleye geldi. Gençlerin bulunduğu kahveye dalan Doğu kökenliler, ellerinde bıçak ve sopalarla etraftakilere saldırdı. Çıkan kavgada Selahattin O, Metin B, Şaban D ve isimleri henüz belirlenemeyen iki kişi olmak üzere 5 mahalleli genç, bıçak darbeleriyle çeşitli yerlerinden yaralanırken, saldırganlar ise kaçtı.

3 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Yaralılar İnegöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken polisin olayla ilgili başlattığı çalışma sonucu Mehmet Şerif S., Mehmet S. ve Şenol S. olduğu öğrenilen üç şüpheli yakalanak gözaltına alındı.

Olayın duyulması üzerine hastane bahçesinde toplanan ve sayıları kısa sürede bini aşan ilçe sakinleri, 3 kişinin gözaltına alındığını öğrenince buradan zanlıların bulunduğu Merkez Karakolu'na gittiler.

'ONLARI BİZE VERİN'

Şüphelilerin kendilerine verilmesini isteyen öfkeli kalabalık ile polis arasında arbede yaşandı. Çıkan olaylarda 3 polis memuru yaralanırken, 6 polis aracı, 1 savcılığa ait araç, 1 zabıta aracı ve 2 sivil otomobil öfkeli kalabalık tarafından ateşe verildi, polis merkezinin bazı camları da kırıldı. Panzerlerin lastikleri kesildi.

DEVLET BAHÇELİ DÜN ZİYARET ETMİŞTİ



Polis, havaya uyarı ateşi açarak, öfkeli kalabalığı güçlükle polis merkezinden uzaklaşdı. Gerginliğin arttığı ilçeye Bursa'dan ilçeye takviye ekipler ve panzerler sevk edildi. Bursa Valisi Şahabettin Harput da ilçeye gitti.

Öfkeli kalabalık polis merkezi çevresinde bekleyişini sürdürürken, jandarma da ilçe giriş ve çıkışlarında önlem aldı. Araçları arayıp içindekilerin kimlik bilgileri sorgulandıktan sonra tek şerit halinde geçişlerini izin veriliyor. İlçede gergin bekleyiş sürüyor.

Bu arada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, Anayasa referandumu nedeniyle dün İnegöl ve Bursa'nın ilçelerini ziyaret ederek halka hitap etmişti.

İnegöl ilçe merkezini savaş alanına çeviren öfkeli kalabalık, "Şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun PKK, Burası İngöl buradan çıkış yok" sloganları attı. Polisin otomatik silahlarla kalabılığı dağıtmak için havaya ateş açması, grupların dağılmasını engelleyemedi.
Olaylar nedeniyle karayolunda da uzun araç kuyrukları oluştu. Gerginlik devam ediyor.

GÜVENLİK KAMERALARI OLAYLARDAN ÖNCE KIRILDI

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde bugün yaşanan olaylar öncesi, bazı banka ve alışveriş merkezlerinin güvenlik kameralarının kırıldığı tespit edildi. Gerginlik devam ederken, polis kalabalıktan 3 kişiyi gözaltına aldı. Öfkeli kalabalık, bu kez gözaltına alınan 3 arkadaşlarının bırakılmasını istedi.

Bursa'dan 40 kişiden oluşan bir başka Çevik Kuvvet ekibi de İnegöl'e gönderildi.

Bu arada çıkan olaylarda yakılan 8 araçtan 6'sının polis, birinin savcılığa, birinin ise zabıtaya ait olduğu belirtildi.

2