Gündem İnek, kuzulara annelik yapıyor

İnek, kuzulara annelik yapıyor

Paylaş
İnek, kuzulara annelik yapıyor

Bilecik'in Gölpazarı İlçesi'nde, doğduktan kısa süre sonra satılan iki kuzu, aynı ahırda bulunan bir ineği emmeye başladı

Bostancılar Köyü’nde yaklaşık 30 yıldır hayvan yetiştiriciliği yapan Mehmet Şen (42), Göldağı Köyü’nden 2 kuzu satın aldı. Şen, "Pamuk Prenses" ve "Karagöz" adını verdiği biri 20 günlük diğeri 2 aylık kuzuları, biberona koyduğu ine sütüyle beslemeye başladı.

Bir süre sonra ahırdaki bir ineğin yavru kuzuları sahiplenip emzirmeye başladığın fark eden Şen, biberonla hayvanları beslemeyi bıraktı.

Şen, kuzular ile ineklerin büyük bir olasılıkla aynı ahırda yaşadıkları için birbirlerine alıştıklarını belirterek, "Bir sabah ahıra geldiğimde gözlerime inanamadım. İki aylık kuzu ineğin sütünü emiyordu. İneğin tepki vermediğini görünce 20 günlük kuzuyu önce kendimiz tutarak daha sonra da ineğin altına kutu koyarak emzirttik" dedi.

İneğin, kuzuları emzirme zamanı geldiği zaman ses çıkararak bunu belli ettiğini ifade eden Şen, "Kuzuları günde iki defa emziriyor. İnek kuzulara hiç tepki göstermiyor, adeta annelik yapıyor" diye konuştu.

İlçe Tarım Müdürü Vedat Kaya da dişi hayvanlarda annelik içgüdüsünden dolayı emzirme olayının doğuştan gelen bir davranış olduğunu belirterek, "Türleri, cinsleri farklı da olsa, birbirini emzirme görülmektedir. Bu, tamamen içgüdüsel davranışlardan kaynaklanmaktadır" dedi.